Kamilla Erzsébet királynő ikonikus tiarájában ragyogott

2023. október 19.
A különleges ékszert még nagymamájától kapta Erzsébet királynő, és számos alkalommal viselte – most Kamilla fejére került az ikonikus tiara.
Kiderült: így érzett valójában Erzsébet királynő Kamilla iránt

Károly király és Kamilla királyné csütörtökön a londoni Mansion House-ba látogattak egy régi nemesi hagyomány előtt tisztelegve, a jeles alkalomra pedig nagyon különleges kiegészítőt választott a brit királyné. Kamilla ugyanis a Girls of Great Britain and Ireland (Nagy-Britannia és Írország lányai) névre keresztelt tiarát viselte, azt a darabot, ami Erzsébet királynő talán legikonikusabb ékszere volt.

A néhai királynő uralkodásának 70 éve alatt számos alkalommal viselte a díszes ékszert, ráadásul ebben a tiarában ábrázolják őt a brit pénzérméken és bankjegyeken is! A látványos fejdíszt még 1893-ban kapta Mária, Erzsébet nagyanyja, aki esküvője alkalmából ajándékozta unokájának, 1947-ben. Erzsébet királynő egyébként csak „nagymama tiarájaként” hivatkozott az ékszerre, ami kollekciója egyik kedvenc darabjává vált.

Kamilla királyné egyébként már korábban is viselte Erzsébet ékszereit, ez azonban egyértelműen kiugró alkalomnak számít, hiszen a tiara gyakorlatilag egybeforrt Erzsébet alakjával. 

Forrás: People Fotó: Getty Images