Erzsébet királynő évekig nem bocsátott meg Károlynak Kamilla miatt

2023. október 02.
Most ugyan ő a királyné, Károly király felesége, és a britek széles körben elfogadják – de volt idő, amikor Kamilla Parker-Bowles az egyik legjobban becsmérelt nő volt nemcsak az Egyesült Királyságban, hanem világszerte.
kamilla-konny-balmoral

Bár ő és Károly már jóval azelőtt egymásba szerettek, hogy Károly és Diana Spencer 1981-ben összeházasodtak volna, a fiatal Kamillát alkalmatlannak tartották az akkori Károly herceg számára.

Kamilla 1973-ban ment hozzá Andrew Parker-Bowleshez. Károly állítólag végtelenül szomorú volt a döntése miatt, de közeli barátok maradtak, sőt Kamilla még Károly és Diana esküvőjén is jelen volt. Egy bizonyos ponton Károly és Kamilla felmelegítette romantikus kapcsolatát, Kamilla lett a harmadik Károly és Diana megromlott házasságában.

Harry és Meghan egy barátja durván megszégyenítette Kamilla királynét

Házasság 30 év szerelem után

Károly és Kamilla 1996-ra mindketten elváltak házastársuktól, és végül több mint 30 év szerelem után 2005-ben összeházasodtak. Innentől kezdve Kamilla imázsának a rehabilitálása volt az elsődleges feladat a királyi család számára. Mára már Kamilla keményen dolgozó, rangidős királyi családtagként élvezi a hírnevét és azóta is szívből szereti férjét.

Évekig tartott a mosolyszünet Erzsébet és Károly között

De voltak nehéz évek, amikor nemcsak a széles publikum, de Károly saját családja is tartózkodóan fogadta Kamillát. Az OK lap arról számolt be, hogy Erzsébet királynő éveken át távolságot tartott Károly királytól Kamillával való viszonya miatt. Andrew Morton királyi szakértő és királyi szerző szerint bár élete végére Erzsébet és Károly nagyon közel kerültek egymáshoz, egy időre mosolyszünet volt kettejük között a botrányos szerelmi háromszög miatt. 

„A királynő és a tanácsadói, illetve a magántitkára mindannyian úgy vélték, hogy Károly hercegnek le kellene mondania Kamilláról” – mondta Morton. „Szerethette őt, de el kellett hagynia. Mégpedig azért, mert úgy érezték, árthat vele a monarchiának, ami így is volt. Ez nem is kérdés.”

Fotó: Getty Images, Forrás: Marie Claire USA