Ez a nő lehetett a néhai Fülöp herceg szeretője – Máig rejtélyes kettőjük kapcsolata

2023. október 27.
Fülöp herceget élete során sok állítólagos szeretővel hírbe hozták, de csak az egyikük neve tért vissza stabilan évtizedeken keresztül.
fulop-herceg-jokivansag

A 2021-ben, 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg hosszú és tartalmas életet élt II. Erzsébet királynő mellett. Az arisztokrata aranyifjú és a későbbi királynő tinédzser korukban találkoztak először és nagy hatással voltak egymásra. Bár a világ előtt idillinek tűnt a kapcsolatuk, újra és újra felmerültek a pletykák Fülöp herceg hűtlenségét illetően. Különösen nagy figyelmet kapott a nála 31 évvel fiatalabb Penny Knatchbullal való viszonya.

Ki is az a Penny és mit tudunk róla?

Penny Knatchbull

A Penelope Meredith Mary Eastwood néven született Penny 21 éves volt, amikor először találkozott az akkor 32 éves Fülöp herceggel, aki vőlegényének, Norton Knatchbullnak a keresztapja volt. Az ifjú feleség és a herceg között a kezdettől megvolt az összhang, mindketten nagyon szerették a természetet és a lovakat. Pennynek és férjének három gyermeke született, de sajnos a legkisebb lány, az akkor 5 éves Leonora rákban elhunyt. Fülöp herceg jó barátként igyekezett mindenben támogatni a gyászoló Pennyt, aki ekkoriban vált a herceg bizalmasává és a „titkai tudójává”.

Norton és Penny Knatchbull

Norton és Penny Knatchbull

Pletykák

Sokan hitetlenkedve nézték a páros barátságát, akiket közös szenvedélyük, a fogathajtás is összekötött, és Fülöp herceg minden rendezvény vendéglistájának végére odabiggyesztette az „és persze Penny” megjegyzést. Bár konkrét bizonyítékok nem kerültek napvilágra a viszonyt illetően, de akik a Royal Yacht Squadron által szervezett bálon ott voltak, megjegyezték: „nem érdekelte egyiküket sem, hogy ki látja őket így együtt táncolni, vagy mit fognak hozzá szólni”. Kapcsolatuk közelségét mutatja, hogy Penny egy volt abból a 30 személyből, akik részt vehettek Fülöp herceg temetésén, ami azt sugallja, hogy Erzsébet királynőnek nem volt ellenvetése barátságukat illetően.

Fülöp herceg és Penny 2009-ben

Fülöp herceg és Penny 2009-ben

Forrás: marieclaire.com.au     Fotó: Getty Images