Károly király igazán kedves módon tiszteleg majd Fülöp herceg előtt a koronázáson

2023. február 23.
A 74 éves brit uralkodó élete egyik legfontosabb eseményén is megújítja a hagyományokat. A koronázásra a westminsteri apátságban kerül majd sor éppen unokája, Archie negyedik születésnapján.
Károly király igazán kedves módon tiszteleg majd Fülöp herceg előtt a koronázáson

Károly király nem veszi félvállról a koronázás szervezését: a nagy alkalmon felcsendülő dallamokat is ő hangszerelte, amivel édesapja, a 2021 áprilisában elhunyt Fülöp herceg előtt tiszteleg majd: a Buckingham-palota megerősítette, hogy Károly egy konkrét zenei kompozíciót kért Edinburgh hercegének tiszteletére, amely az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség legnagyobb tehetségeit fogja felvonultatni.

A koronázási himnusz megkomponálásával a híres zeneszerzőt, Andrew Lloyd Webbert bízták meg, akinek nevéhez többek között olyan világhírű művek kapcsolódnak, mint a Macskák, a Jézus Krisztus szupersztár, az Evita és az Operaház fantomja. A Coronation March zenekart pedig Patrick Doyle fogja vezetni, aki a Harry Potter és a tűz serlege, az Értelem és érzelem, a Gyilkosság az Orient expresszen, a Thor és a Halál a Níluson zenéjét szerezte.

„Számos zenei stílus és előadó ötvözi a hagyományt, az örökséget és a szertartást a mai kor új zenei hangjaival, tükrözve a király zene és művészet iránti élethosszig tartó szeretetét és támogatását”– írja a királyi család hivatalos honlapja. „Őfelsége kérésére, néhai édesapja, Ő Királyi Fensége, Fülöp herceg, Edinburgh hercege előtt tisztelegve görög ortodox zene is felcsendül majd az Istentiszteleten.” Fülöp herceg ugyanis 1921. június 10-én született Görögországban, Korfun, és görög ortodoxnak keresztelték meg.

Forrás: Marie Claire UK, Fotó: Getty Images