Ő a királyi család titkos fegyvere, aki betölti a Harryék által hagyott űrt

2023. október 20.
A brit uralkodó nagyon le szeretné karcsúsítani a királyi család dolgozó tagjainak csapatát. Ez azt jelenti, hogy minden vágya, hogy kevesebben lássák el a hivatalos feladatokat a monarchia nevében. Már van is egy fiatal kiszemeltje, akit Harry és Meghan helyére állítana.
Ő a királyi család titkos fegyvere, aki betölti a Harryék által hagyott űrt

Jelenleg mindössze 11 olyan tagja van az angol királyi családnak, akik ellátják a monarchiával járó hivatalos feladatokat, viszont közülük mindössze négyen fiatalabbak 70 évnél. Félő, hogy így nem fognak tudni hatékonyan szembenézni a kihívásokkal, hiszen sokan közülük már idősebbek, ezen pedig az sem segített, hogy Harry és Meghan lemondtak a királyi címeikről és Amerikába költöztek.

Egy szakértő szerint azonban van a családnak egy fiatalabb tagja, aki hajlandó segíteni a királyi feladatok megosztásában: ő a 19 éves Lady Louise Windsor, Edinburgh hercegének és hercegnéjének, Eduárdnak és Zsófiának a lánya.

„Emlékszem, elmentem valami rendezvényre a Guildhallba, és ott volt az édesapjával, és nagyon hozzáértően beszélgetett a méltóságok és a külföldi királyi családok tagjaival. Jelenleg egyetemen tanul, bőven van ideje erre” – fogalmazott Kate Mansey.

Lady Louise unokatestvére, Vilmos herceg és felesége, Katalin nyomdokaiba lépve a St. Andrews-i Egyetemre jár, ahol angol nyelvi tanulmányokat folytat. Lady Louise-t korábban II. Erzsébet kedvenc unokájának titulálták, nagyrészt a média reflektorfényen kívül nőtt fel, és egy ascoti magániskolába járt. Tavaly nyáron kasszásként dolgozott és az ügyfeleknek segített, valamint növényeket metszett és ültetett egy helyi kertészeti központban. Az egyik vásárló teljesen le is döbbent, amikor meglátta a királynő unokáját munka közben.

Louise nagymamája platina jubileumi ünnepségén már kiemelkedő szerepet játszott, részt vett II. Erzsébet temetésén, és egyike volt azon kevés királyi családtagnak is, akik Károly király megkoronázása után a Buckingham-palota erkélyén tartózkodtak.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images