99 éves korában meghalt Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje

2021. április 09.
A palota közleménye szerint 99 éves korában, ma reggel elhunyt Fülöp edinburgh-i herceg, II. Erzsébet brit királynő férje.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a brit királynő bejelentette szeretett férje, Fülöp edinburgh-i herceg halálát. Ő királyi fensége békében távozott el ma reggel, a winsdori kastélyban” – olvasható a királyi család hivatalos, Twitteren is közzétett közleményben.

A herceget február 16-án este vitték be egy londoni kórházba, miután pár napja már nem érezte jól magát. Akkor még arról szóltak a hírek, hogy csak elővigyázatosságból marasztalták bent néhány napra. A palota hangsúlyozta, hogy a herceg állapota nem volt összefüggésben a koronavírussal. Fülöp március végén végül elhagyhatta a kórházat, azóta nem volt hír az állapotáról, és jelenleg még azt sem tudni, hogy mi okozta a 99 éves herceg halálát.

erzsebet-kiralyno-fulop-herceg-hazassagi-evfordulo-portre

A királynő és Fülöp egyébként még tavaly, a koronavírus-járvány kitörése után vonult el a Windsor-kastélyba, ahol megpróbálták minél jobban elszigetelni magukat az emberektől. A karácsonyt is csak szűk, nem a megszokott nagy családi körben ünnepelték.

Idén lett volna 100 éves

Fülöp herceg egy nem mindennapi, igazán izgalmas és hosszú életet tudhatott maga mögött. Tavaly, a 99. születésnapja alkalmából fotókon mutattuk be az élete néhány fontos pillanatát.

A képekért kattints!

Fotó: Getty Images