Matthew Perry 54 éves korában elhunyt – így gyászolja Hollywood a tragikusan korán elment színészt

2023. október 29.
Matthew Perry mindössze 54 éves korában elhunyt.
matthew-perry-jobaratok-fuggoseg-halal

A színészt, akit leginkább a Jóbarátok című sorozat Chandler Bingjeként ismert a világ, szombaton találták holtan Los Angeles-i otthonában. A TMZ arról számolt be, hogy Matthew Perryre a jakuzzijában találtak rá, és a hírek szerint fulladás okozhatta a halálát.

A Warner Bros. nem sokkal a hír után közleményt adott ki a szeretett sztárról: „Megrendültünk kedves barátunk, Matthew Perry halála miatt. Matthew hihetetlenül tehetséges színész volt, és kitörölhetetlen része a Warner Bros. Television Group családjának. Komikus színészi játéka meghódította a világot, és öröksége sokak szívében fog tovább élni. Ez egy szívszorító nap, szeretetet küldünk a családjának, szeretteinek és minden hűséges rajongójának.”

A színész halálhírének bejelentése óta több egykori kollégája és más sztár is tisztelgett a Jóbarátok színésze előtt.

Ikonikus sorotozatbeli karakterek, akiket eredetileg más alakított volna

Ikonikus sorozatbeli karakterek, akiket eredetileg más alakított volna

Maggie Wheeler, aki Chandler barátnőjét, Janice-t alakította a Jóbarátokban, úgy fogalmazott, hogy Perry „oly sokaknak” okozott örömöt a pályája és „túl rövid élete során”. „Annyira áldottnak érzem minden egyes kreatív pillanatért, amit megosztottunk” – írta az Instagramon.

Morgan Fairchild, aki Chandler édesanyját, Nora Binget alakította, így nyilatkozott: ”Egy ilyen briliáns fiatal színész elvesztése sokkoló.”

matthew perry halála

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, aki kisfiúként ismerte Perryt, amikor Perry édesanyja az elnök apja, Pierre Trudeau kanadai miniszterelnök segédjeként dolgozott, „sokkolónak és szomorúnak” nevezte a halálát. „Soha nem fogom elfelejteni az iskolai udvari játékokat, amelyeket játszottunk, és tudom, hogy az emberek szerte a világon soha nem fogják elfelejteni azt az örömet, amit ő okozott nekik. Köszönöm a sok nevetést, Matthew. Szerettek – és hiányozni fogsz” – nyilatkozta a miniszterelnök.

A színész Selma Blair az Instagramon azt írta, hogy Perry volt az egyik legrégebbi barátja. „Mindannyian szerettük Matthew Perryt, én pedig különösen. Mindennap” – írta Blair. „Feltétel nélkül szerettem őt. És ő engem. Megtörtem. Összetört a szívem. Szép álmokat, Matty. Szép álmokat.”

Az NBC, a Jóbarátokat sugárzó csatorna a következő nyilatkozatot tette közzé: „Fanyar humorával világszerte emberek százmillióinak okozott sok örömet. Öröksége számtalan generáción keresztül fog tovább élni.” 

Fotó: Getty Images, Imdb Forrás: The Guardien