Katalin hercegné teljesen összetört a durva zaklatás miatt

2023. december 07.
A walesi hercegné egy olyan világban élhet, amelyről sokan csak álmodoznak. De az élete nem mindig volt ilyen irigylésre méltó.
Katalin hercegné teljesen összetört a durva zaklatás miatt

Katalin hercegnének durva zaklatást kellett átélnie fiatalkorában. Társai még az iskolából is elüldözték őt állítólag azért, mert “túl tökéletes” volt. A leendő királyné a berkshire-i Cold Ashben lévő Downe House-ba járt, de a félév közepén ott kellett hagynia az intézményt, miután a többi tanuló hadjáratot indított ellene.

A trónörökös feleségét állítólag csúnyán megfélemlítették az iskolában töltött ideje alatt. Végül a dolgok annyira elfajultak, hogy Katalin a tanév közepén otthagyta a Downe House-t, és helyette a Marlborough College-ba költözött.

Katalin egyik régi iskolai barátja felidézte, hogy a hercegné mennyire nem szerette Downe House-t: “Gyűlölte, teljesen utálta. Néhány lány szörnyű volt. Kiszemelték, mert tökéletes volt – jó és kedves ember. Nem az a típus, aki kiáll magáért.” Hozzátette, hogy egy csapat lány ellopta a könyveit és a cuccait, és amikor leült ebédelni a többiekhez, mindannyian felkeltek, majd egy másik asztalhoz ültek.

“Úgy látszik, nagyon csúnyán zaklatták, vékonynak és sápadtnak tűnt. Nagyon kevés önbizalma volt” – tette hozzá egy másik osztálytársa, Gemma Williamson. A Downe House korábbi igazgatója, Susan Cameron azonban tagadta, hogy bármiféle tudomása lenne arról, hogy így szekálták volna a hercegnét gyerekkorában. 

Katalin még nem szólalt meg az iskolai emlékei kapcsán, de több zaklatás ellenes jótékonysági szervezetet is támogat, és igyekszik hangot adni azoknak közösségeknek, amelyek a gyermekek mentális egészségének megőrzéséért kampányolnak.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images