Sztárok, akik igazán sokat tettek idén az emberekért

2023. december 24.
Jobb adni, mint kapni – tartja a mondás. Számos olyan celebritás van világszerte, akinek ez a jelmondata: ha már nekik szerencsésen alakult az életük, nem restek tenni azért, hogy másokon is segítsenek.
Angelina Jolie

Szerencsére számos olyan világsztár akad, aki nemcsak pénzzel, de jelenléttel és példamutatással is segít azokon, akik nem olyan jómódban élnek, mint ők. Van, aki évente többször utazik el, hogy a világ szegényebb pontjain is változásokat érjen el, de akadnak olyanok is, akik több alapítványt is létrehoztak, hogy segítsék a rászorulókat. Mindegyikükért hálásak lehetünk, hiszen egy jobb világot szeretnének teremteni. 

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie

A világ egyik leghíresebb jótevője Angelina Jolie, aki karrierje kezdete óta megszámlálhatatlan akcióban vett részt, hogy jobbá tegye embertársai életét. A színésznő nemcsak az embereken segít, de már több olyan alapítvány arca, amelyek a még érintetlen természetet igyekeznek megóvni. „Minek vagyunk ezen a világon, ha nem azért, hogy másokon segítsünk. Ez egy boldogabb élet, az édesanyámtól tanultam mindent, ő is mindig másokért élt” – mondta korábban a The Telegraph-nak Jolie.

Beyoncé

Beyoncé

Beyoncé a turnéján

Az énekesnő nagylelkűsége sem maradt láthatatlan idén, amivel bekerült a legtöbbet jótékonykodó celebritások közé. Az anyagi javakon kívül számos nagyon fontos ügy mellett kiáll és nem fél használni a social médiát, hogy minél több emberhez eljusson a mondanivalója.

Harry Styles

Harry Styles

Harry Styles a The BRIT Awards-on

Az énekes két évig úton volt a Styles’ Love on Tour elnevezésű turnéjával, ami a valaha volt negyedik legtöbb bevételt hozó koncertsorozat. A nyereség egy jó részét, 6,5 millió dollárt (2 milliárd 225 millió forint) különböző alapítványoknak ajánlotta fel. Támogatott többek között gyerekeket, nehéz helyzetben lévő szülőket, fegyverhasználat-ellenes mozgalmat és a mentális egészség megőrzéséért harcoló intézményt is.

Keith Urban

Keith Urban

Keith Urban egy díjátadón

Az énekes három nashville-i jótékonysági szervezetet is segít: nemcsak nagylelkű pénzadománnyal járult hozzá a működésükhöz, de több akcióban is részt vett, önkéntesként volt jelen. „Mélyen tisztelem azokat az embereket, akik egy-egy alapítványon keresztül azon dolgoznak, hogy mások életét jobbá tegyék, ráadásul teljesen ingyen. Ezek a szervezetek nemcsak motiválják az embert, de megmutatják, hogy milyen nagy dolgokat tudunk elérni, ha összefogunk” – nyilatkozta az egyik akció kapcsán.

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson

Dwayne Johnson az Oscar-gálán

A színész a tequilamárkáján keresztül segít: létrehozta a Mana Mobile-t, ami egy különleges ételárusító autó. Ezzel járták az országot és több mint 10 ezer embernek osztottak ki ingyen ételt és italt az akció keretein belül. Emellett persze más jótékonysági szervezeteket segít, de ezzel nem kürtöli tele a sajtót. 

Gigi Hadid

Gigi Hadid Cannes-ban

Gigi Hadid Cannes-ban

Nem először fordul elő, hogy a szupermodell felajánlja az egész gázsiját, amit egy fashion weekért kap. Így történt ez idén is, ezúttal a párizsi divathéten kapott pénzét utalta át egy az egyben egy olyan szervezetnek, amely az ukrán-orosz háború miatt fedél nélkül maradt embereket segíti. 

Keanu Reeves

Keanu Reeves

Keanu Reeves

A színész először 2001-ben, a Mátrixból kapott pénzének 70 százalékát ajánlotta fel egy rákkutató központnak, azon belül is annak a részlegnek, amely a leukémia elleni gyógyírt keresi. Azóta is minden évben adományoz és már több akción részt vett. A színész húga, Kim még fiatal volt, amikor megtámadta a szervezetét a rák, tíz évig küzdött a gyilkos kórral, mára gyógyultnak mondhatja magát. 

Fotó: Getty Images