Harry Styles szemét majdnem kiverte egy rajongó – De miért dobálóznak egyre többen a koncerteken?

2023. július 10.
Harry Styles lett a koncerten dobálózó nézők következő áldozata: Bécsben adott koncertet, mikor egy rajongó valamilyen tárggyal megdobta, ráadásul a szemén találta el.
Harry Styles szemét majdnem kiverte egy rajongó - De miért dobálóznak egyre többen a kocerteken?

Még Harry Styles sem immunis arra az új, bizarr és kifejezetten veszélyes trendre, ami egy ideje kezdett terjedni a nagy sztárok koncertjein: egyre több rajongó gondolja úgy, hogy jó ötlet megdobálni a kedvenc énekesét fellépés közben. 

Harry Styles július 8-án a bécsi Ernst Happel stadionban szórakoztatta a közönséget, amikor egy rajongó megdobta egy ismeretlen tárggyal, és pont szemen találta az énekest. A beszámoló szerint Styles láthatóan összerezzent a fájdalomtól, és jó néhány percig az arcát fogta. Ez már a sokadik hasonló dobálós eset volt az elmúlt időszakból. A veszélyes trend annyira elharapózott, hogy Adele múlt héten a Las Vegas-i rezidenciáján tartott fellépésén nyíltan és nagyon dühösen emlékeztette a rajongóit a jó modorra. „Észrevettétek, hogy az emberek mostanában elfelejtik a kibaszott show-etikettet, és szarságokat dobálnak fel a színpadra? Ti is láttátok? Ha valaki meg mer dobni valamivel, kinyírom” – mondta az énekesnő.

Egyre jobban terjed a veszélyes trend

Bebe Rexha énekesnőt néhány héttel ezelőtt egy New York-i koncerten dobta arcon egy néző a telefonjával. Az énekesnő térdre esett fájdalmában, és később a közösségi oldalán mutatta meg, hogy az incidens következtében felszakadt a szemöldöke, és a szemhéja körül is monokli keletkezett. De más előadók is megsérültek a közelmúltban: Kelse Ballerinit is megdobálták, Ava Maxot pedig egy férfi pofozta meg a színpadon, miután valahogy sikerült az énekesnő közelébe jutnia. 

Harry Styles szemét majdnem kiverte egy rajongó - De miért dobálóznak egyre többen a kocerteken?

Pinket is megdobálta egy rajongó

Legutóbb Pink esett a trend áldozatául, amikor is egy elborult rajongó az anyja hamvait dobta fel a színpadra…

Mi állhat a veszélyes dobálózás mögött?

David Thomas, a Florida Gulf Coast University professzora szerint azért dobálnak különféle tárgyakat a rajongók a színpadra, mert ezzel próbálnak magunknak 30 másodperces hírnevet szerezni. Mint mondta, a közösségi média korában az emberek gyakorlatilag bármire képessé váltak az ismertség érdekében. „A közösségi média irányít mindent, ami manapság történik. Azok, akik ezeket a bűncselekményeket elkövetik, szerintem meg sem értik igazán, hogy sérülést is okozhatnak. Csak azt látják a közösségi médiában, hogy mindenki ezt csinálja, szóval beállnak ők is a sorba.”

Thomas szerint a koncertszervezőknek rendkívül nehéz feladata van, hiszen szinte lehetetlen kiszúrni ezeket az embereket a tömegben A nagy tömeg anonimitást biztosít a dobálóknak, és könnyen megúszhatják a felelősségre vonást.

Hogyan lehet megállítani ezt a veszélyes trendet?

David Thomas szerint azért rendkívül nehéz megakadályozni a dobálózást, mert az emberek általában olyan hétköznapi tárgyakat dobálnak fel a színpadra, mint amilyen egy telefon is. Ezeket pedig a beléptetésnél egyszerűen lehetetlen kiszűrni. 

Forrás: 10 News Fotó: Getty Images