Hatalmas elismerésben részesülhet Katalin – új rangot kaphat Károly királytól

2024. január 08.
Katalin különleges elismerésben részesülhet a születésnapján. Az értesülések szerint a walesi hercegnő újabb rangot tölthet be a királyi családban.
Katalin hercegné születésnap rang

Január 9-én ünnepli a 42. születésnapját Katalin walesi hercegné, és nagyon úgy tűnik, hogy az idei évben Katalin hercegné rendkívüli elismerésben fog részesülni részben ezen alkalomból. 

Nem túl szerencsés születésnapi ajándék Katalin hercegnének

A Daily Mailnek nyilatkozó egyik forrás szerint várhatóan nem lesz nagy ünnepség, mivel a gyerekeknek vissza kell menniük az iskolába. A herceg bevallotta, hogy mindig is küszködött azzal, hogy vajon milyen ajándékot szerezzen feleségének. Visszaemlékezése szerint például egyik alkalommal egy távcsövet szerzett Katalin walesi hercegnének, amitől vélhetően nem lehetett túlságosan elragadtatva. Ennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy Vilmos herceg gondoskodik arról, hogy mégis különleges legyen ez a nap. 

Katalin walesi hercegné különleges születésnapja

A Daily Express értesülései szerint azonban ezúttal különleges rangot kaphat születésnapjára Katalin walesi hercegné, ugyanis kinevezhetik a Hagyományőrző Rend királyi hölgyévé, amely a legrégebbi és legmagasabb rangú lovagrend Nagy-Britanniában. Mindezt csaknem 700 évvel ezelőtt III. Eduárd alapította. 

Miután Katalin walesi hercegné már több mint egy évtizede hivatalos tagja a királyi családnak, állítólag sok magas poszton lévő személy úgy véli, miszerint készen áll, hogy ezt az új rangot is betöltse. Felmerült az is, miszerint a walesi hercegné első alkalommal kaphat felhatalmazást arra is, hogy ő maga nevezze ki királyi parancsnokait. 

Forrás: Daily Express Fotó: Getty Images