Harry és Meghan megható gesztust tett Katalin hercegné felé

2024. január 21.
Katalin hercegné és Károly király egészségügyi problémái arra késztették Harryt és Meghant, hogy olajágat nyújtsanak elhidegült családtagjaiknak.
Harry és Meghan megható gesztust tett Katalin hercegné felé

Harry és Meghan támogatásukról biztosították Károly királyt és Katalin walesi hercegét, miután egészségi állapotukről aggasztó hírek jelentek meg a médiában. Történt mindez a múlt héten, mikor is Károly a prosztataműtétjére készült, Katalin pedig az ötödik napját töltötte kórházban egy nagyobb hasi műtét után.

„A király és a walesi hercegné is támogatást kapott Harry hercegtől és Meghantól az egészségükkel kapcsolatban. A herceg és a hercegné különböző módon vette fel a kapcsolatot mindkét féllel, hogy tolmácsolják aggodalmukat és jókívánságaikat” – nyilatkozta egy belsős forrás. Minderre azok után került sor, hogy hónapokig arról szóltak a hírek, miszerint a Sussexék és a királyi család többi tagja között erősen feszült a viszony.

Harry herceg, Vilmos, herceg, Katalin hercegné, Meghan hercegné Windsorban

A hírek szerint Harry az újságokból értesülhetett apja prosztataműtétjéről. A Buckingham-palota állítólag megpróbálta bizalmasan tájékoztatni a királyi család minden magas rangú tagját, köztük a 39 éves Harryt és a 42 éves Meghant is, mielőtt szerdán nyilvánosságra került a hír. De úgy tudni, hogy a palotának végül nem volt ideje mindenkit értesíteni, és viszonylag gyorsan egy közleményt kellett kiadniuk, mivel a király kénytelen volt lemondani közelgő nyilvános elfoglaltságait.

A walesi hercegné a tegnap esti hírek szerint jól van, de várhatóan még 10 napig a londoni klinikán kell maradnia. Betegségét nem hozták nyilvánosságra, de a Kensington-palota megerősítette, hogy nem rákról van szó.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images