Kiderült: ezért nem hagyhatja el Katalin hercegné még hetekig a kórházat

2024. január 20.
Katalin walesi hercegné a hét elején egy tervezett hasi műtéten esett át, jelenleg kórházban van, ahol várhatóan akár két hétig is bent maradhat.
Katalin walesi hercegné kórházban

Katalin walesi hercegné a hét elején egy tervezett hasi műtéten esett át. Jelenleg kórházban lábadozik, ahol várhatóan akár két hétig is bent tarthatják. A 42 éves Katalin ezután várhatóan a windsori birtok szívében, Adelaide Cottage-ban folytatja a felépülését. Vilmos herceggel és gyermekeikkel 2022-ben költöztek ide.

Egy királyi szakértő azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a négy hálószobás ingatlan „nem éppen ideális hely” a gyógyuláshoz, ezért is fontos, hogy a walesi hercegné a kórházban töltse a lábadozást. „Két hétig lesz  kórházban, amíg javulni nem kezd az állapota, és remélem, hogy nagyon gyorsan javulni fog. Az Adelaide Cottage ugyanis nem egy teljesen ideális hely.

A birtok korábbi bérlője Rosemary Townsend asszony volt, Peter Townsend százados felesége, akinek híresen viszonya volt Margit hercegnővel. Az asszony azt írta az emlékirataiban, hogy ez volt a leghidegebb hely, amivel valaha is találkozott egész életében. Tehát talán nem a legjobb hely a lábadozásra, különösen ezen a meglehetősen hideg télen” – nyilatkozta Michael Cole királyi tudósító a GB Newsnak.

 

A Kensington-palota szerdai közleménye szerint Katalin walesi hercegné 10-14 napig marad kórházban. A háromgyermekes anya „húsvét utánig” nem tér vissza a királyi feladatokhoz – erősítette meg a palota. A közlemény nem tért ki részletesen Katalin egészségi állapotára, de az információk szerint a műtét sikeres volt. 

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images