Többet szeretett volna, csak fél órát kapott a rákos Károly királlyal fia, Harry herceg

2024. február 08.
A napokban került nyilvánosságra III. Károly király rákbetegsége, melynek hallatán elhidegült fia, Harry is azonnal repülőre ült. A nagy találkozó azonban nem úgy sikerült, ahogy várták.
Károly király és Harry herceg
  • Károly királyt rákkal diagnosztizálták, a hír hatására fia, Harry herceg is repülőre szállt.
  • A látogatás történelmi jelentőségűnek ígérkezett, mégis nagyon hamar, kevesebb mint egy óra alatt véget ért.
  • Források szerint Harry herceg több időt szeretett volna tölteni apjával, de erre nem volt lehetősége.

Néhány napja derült ki, hogy Károly királyt rákbetegséggel diagnosztizálták: a betegséget akkor vették észre, amikor prosztatamegnagyobbodásával kezelték. A királyt kezelő orvosgárda és maga Károly király is optimista, úgy érzik, sikerült időben elcsípni a betegséget, így a megfelelő kezelések is hamar elkezdődhettek.

A hír kapcsán az egyik legmeglepőbb fejlemény az volt, mikor kiderült, Harry herceg is az Egyesült Királyságba utazik, hogy meglátogassa a rákos Károly királyt. Az elhidegült apa-fia páros köztudottan nem igazán tartja a kapcsolatot, így nem meglepő, ha sokan azt remélték, a találkozó segíthet a közeledésben Károly királynak és Harry hercegnek. Igaz, nem lehetett teljes az uralkodó öröme, hiszen már korán egyértelművé vált, hogy Harry herceg egyedül utazik, vagyis sem felesége, sem gyerekei nem tartanak vele – így a kis Lilibet sem, akit Károly csupán egyetlenegyszer láthatott.

Károly király rákja miatt Harry herceg komoly lépésre szánta el magát

Károly király rákja miatt Harry herceg komoly lépésre szánta el magát

Rövidre zárt találkozó Károly királlyal

A nagy újraegyesülés azonban végül mindössze 30-45 percig tarthatott – ezt követően Károly király azonnal vissza is repült Londonból Sandringhambe. A királyi családhoz közeli források szerint Harry herceg szívesen töltött volna több időt Károly királlyal, de az államfő állítólag nagyon kimerült volt friss kezelése miatt, így rövidre kellett zárni a találkozást. Sokan úgy gondolják egyébként, hogy a kurta alkalmat még több, mélyebb találkozó is követheti, így még mindig él a remény, hogy a nehéz helyzet segíthet elsimítani a Károly király és Harry herceg közötti konfliktust.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images