Károly király rákja miatt Harry herceg komoly lépésre szánta el magát

2024. február 06.
III. Károlynál a prosztatamegnagyobbodás miatti kezelés során rákot diagnosztizáltak. Harry herceg komoly lépésre szánta el magát a hírek hallatán.
Károly király Harry jövője

A Buckingham-palota a múlt hónapban jelentette be, hogy Károly királynak azonnal orvosi kezelésen kell átesnie prosztata-megnagyobbodása miatt. A beavatkozás során azonban rákot diagnosztizáltak nála, így azonnal megkezdték a megfelelő kezeléseket. A brit uralkodó elhatározta, hogy folytatja szokásos napi kötelezettségeit és a lehető leghamarabb visszatér királyi feladataihoz.

„A király hálás orvosi csapatának a gyors beavatkozásért, amely a közelmúltban elvégzett kórházi kezelésnek köszönhető. Továbbra is teljes mértékben pozitívan értékeli a kezelést, és alig várja, hogy mielőbb visszatérhessen közszolgálati feladataihoz” – írja a palota közleménye, és hozzátették, hogy Károly a diagnózist arra fogja felhasználni, hogy világszerte edukálja az embereket a témával kapcsolatban.

A Buckingham-palota bejelentése egy nappal a rákellenes világnap után érkezett, amikor Kamilla királyné megnyitott egy új onkológiai központot Londonban. Harry herceg állítólag már tegnap este az Egyesült Királyságba repült, de felesége, Meghan Markle és gyermekeik, Archie herceg és Lilibet hercegnő nem tartottak vele.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images