Új becenevet kapott Kamilla királyné

2024. február 16.
Kamillát sokáig gyalázták és gúnyolták, ám most úgy tűnik, hogy fordult a kocka!
Kamilla királyné

Nincs könnyű helyzetben a brit királyi család. III. Károly király nem vesz részt a nyilvános programokon, csak az otthonról elintézhető feladatokat látja el. A rákkal küzdő uralkodó jelenleg is kezeléseken esik át. Ám nem sokan tudják átvenni a feladatait. Nem számíthat öccsére, a folyton botrányba keveredő András hercegre, és menyére, Katalinra, akit is néhány hete szintén megoperáltak.

Sokkal többet vállal Károly testvére, Anna hercegnő, de mindenkit leelőz Kamilla királyné, aki a saját programjain túl a férje munkáját is elintézi. Éppen ezért a brit sajtóban már új becenevet adtak neki. „A nemzet új nagyija!” – írta a Tatler magazin Kamilláról.

A lap kifejtette, hogy Kamillát évtizedeken keresztül gyűlölet övezte, amit ő végig csendben tűrt.  Emlékezzünk rá, hogy heti rendszerességgel írtak róla a lapok, gúnyos jelzőkkel illetve őt. Persze tény, hogy egy igencsak profi PR-csapat munkájának az eredménye, hogy Kamillát már az angolok többsége elfogadja, de az is tény, hogy maga a királyné szorgalmának és alázatos viselkedésének is köszönhető, hogy megváltozott róla az emberek véleménye.

Kamilla és III. Károly.

Kamilla és III. Károly (Fotó Getty Images)

Volt olyan hét az elmúlt időszakban, amikor három nap alatt bejárt két új kórházi szárnyat, elment egy női menhelyre is. „Kamilla minden eseményen igazi királynénak tűnt. Alázatos és magabiztos volt, olyan, mint a nemzet új nagyija!” – írták róla.

Cikkajánló hozzáadásaTörlésSzerkesztés