Nagy Ervin címlapon mutatja meg a már totyogó ikreket

2024. március 05.
Nagy Ervin büszkén tartja a kezében másfél éves ikerlányait a Nők Lapja új címlapján. A lapnak őszintén mesélt apaságról és arról, miért késte le majdnem a lányok születését.
nagy-ervin-borbély-alexandra

Nagy Ervin a Nők Lapja címlapján mutatta meg Borbély Alexandrával közös, 2022 októberében született ikerlányait, Elzát és Franciskát. A színész a magazinban megjelent interjúban őszintén beszélt apaságáról, és arról, hogyan veszi ki a részét a mindennapi feladatokból. Nagy Ervin úgy fogalmazott, fontos neki, hogy akkor is jelen legyen, amikor a lányokat „meg kell hőmérőzni, vagy ha hajnalig kell őket ringatni, mert lázasak és jön a foguk, vagy amikor pelenkázni kell őket”. Hozzátette, hogy édesapja is nagyon bevonódó szülő volt, ezzel pedig fontos követendő példát állított Nagy Ervin elé. A színész a Nők Lapja láthatatlan munkára összpontosító kampányában vett részt, ezzel azokra a fizetéssel nem járó feladatokra hívja fel a figyelmet, amelyeket egy kutatás alapján, 75 százalékban a nők végeznek.

Utolsó pillanatban

Amikor Nagy Ervin és Borbély Alexandra ikrei inkubátorban voltak, azt mondták a csecsemőgondozók, teljesen mindegy, mikor jön be az apuka, akár az éjszaka közepén is, csak hadd rakják rá minél többet a gyerekeket, mert az érintések, a szagok a legfontosabb első benyomások a kicsik életében. „Ezek alapozzák meg a későbbi kémiai és érzelmi kötődést, a szövetséget, összefonódást. Szóval nagyon jó, ha az apa is ott van a nulladik perctől. Az ikrek császármetszéssel születtek, így tulajdonképpen én voltam az első, aki hozzájuk ért, pedig majdnem lekéstem a szülést, Prágából rohantam haza. Az ikreknél egyébként nem is opció, hogy egyedül maradjon az anya, két újszülötthöz két szülő kell” – hangsúlyozta Nagy Ervin, és arra is rávilágított, szerinte azért is megy szét nagyon sok pár szülés után, mert nem vállal sorsközösséget a férfi.

„De ahhoz képest, hogy apáink generációja a babakocsit sem volt hajlandó tologatni, mi teljesen máshol tartunk. A férfiak kezdték felfogni, hogy hatalmas felelősségük van abban, hogy a gyerekük később hogyan boldogul a világban, és ez mostanra nemcsak az úri flaszterértelmiség hóbortja. A lassú példamutatás a társadalom minden rétegében hat. És ez jó!” – teszi hozzá Nagy Ervin, aki mellett Bagossy Norbert zenész, Csányi Vilmos etológus, Grecsó Krisztián író, Kiss Gergő vízilabdázó és Rákóczi Feri műsorvezető is megszólal a 75 éves Nők Lapja kampányában.

Fotó: Marie Claire Archív