Borbély Alexandra és Nagy Ervin is részt vett a tegnapi békés tüntetésen

2024. február 17.
Ötvenezren tüntettek a Hősök terén pénteken a gyermekbántalmazás ellen és az áldozatok védelmében. A közösségi médiában is rengeteg híresség posztolta, hogy kiáll az ügy mellett.
nagy-ervin-borbély-alexandra

Azahriah, a Jólvanezígy és a Nem Akarok Beleszólni tagjai, Osváth Zsolt, Pottyondy Edina és Gulyás Márton tüntetést hirdetett meg február 16-án a Hősök terére, hogy közösen álljanak ki az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Az Odakint most szörnyek járnak társadalmi kiállás szervezői az Utcáról Lakásba Egyesülettel közösen egy pénzügyi alapot hoztak létre. Az alap célja, hogy az oda összegyűjtött felajánlásokból egy szakellátásból kikerült fiatal tartós lakhatását biztosítsák.

Nagy Ervin és Borbély Alexandra, ahogy sok más sztár és híresség is, részt vettek a tegnapi tüntetésen. Nagy Ervin ennyit írt a posztja alá: Együtt a gyerekekért!

Már péntek este, alig egy óra alatt 27 millió forint gyűlt össze a Hősök téri tüntetésen meghirdetett alapba. Azóta pedig kiderült, hogy ennél jóval több pénz gyűlt össze. A Nem Akarok Beleszólni Instagram-oldalán friss poszt tanúskodik az eredményekről: „Tegnap a téren, és azóta utalásokkal is folyamatosan zajlik a felajánlások gyűjtése. A szombat 10:00 órás állás szerint a gyűjtésünk minden képzeletet felülmúlóan sikeres! A Hősök terén készpénzben 17 166 970 forint támogatást gyűjtöttünk össze. Utalással pedig mindeddig 49 224 303 forint érkezett a dedikált számlaszámra. Ez összesen 66 391 273 forintot jelent. 25 millió forintot szerettünk volna eredetileg összegyűjteni, a program szakmai megvalósítója az Utcáról Lakásba! Egyesület, nagyon köszönjük a munkájukat! Az elképesztően széles körű társadalmi összefogásnak köszönhetően örömmel tudjuk közölni: az összegből két fiatal lakhatását biztosítjuk” – írták a posztban.

Ha lemaradtál, itt tudod a beszédeket visszanézni.

Forrás: Instagram