Gisele Bündchen szerint a mentális egészség alapja a megfelelő étkezés.
Az egykori modell a The View című műsorban volt vendég, ahol intim részleteket osztott meg az egészségügyi állapotát illetően. A 42 éves Gisele Bündchen élete egyik legnehezebb szakaszáról is mesélt.
A húszas évei elején Gisele Bündchen pánikrohamoktól és depressziótól szenvedett. „Nem tudtam, mit csináljak. Az egyik legrosszabb dolog a pánikrohamokkal kapcsolatban az a bénító félelem, amit amiatt érzel, hogy mindez újra be fog következni” – mondta a modell.
„Jobban akartam érezni magam, szóval felkerestem ezt a fantasztikus természetgyógyászt, aki azt mondta nekem, hogy meg kell változtatnom az étkezési szokásaimat. Nem értettem, hogy az evésnek mi köze van a pánikrohamokhoz” – folytatta történetét Gisele Bündchen.
A természetgyógyász végül meghallgatta a modell szokásait, és kiderült, hogy Gisele Bündchen akkoriban rendszeresen ivott alkoholt, kávét és dohányzott is. Össze-vissza evett és rendszertelenül aludt. A tanácsadó utasításait követve Gisele Bündchen átállt a napi minimum 8 óra alvásra, a napi edzésre, a meditációra és az egészséges ételekre, ami csodákat tett a mentális egészségével.
Gisele Bündchen így emlékszik vissza: „Életem legrosszabb másfél éve után minden megváltozott a tanácsai hatására. Teljesen új ember lettem.”
A modell elmondása szerint nagyon odafigyel arra, hogy megfelelő ételekkel táplálja testét. Minden reggel egy pohár langyos, citromos-sós vízzel indít, edzések után általában tojást eszik. Az interjúból az is kiderült, hogy néha egy-egy smoothie is belefér, viszont Gisele Bündchen teljesen száműzte az életéből az egyik „mérgező” ételt, a cukrot.
A ma már inkább visszavonultan élő Gisele Bündchen nemrég jelentette meg saját szakácskönyvét. Az ennek apropóján készült teljes interjút ebben a videóban tudod megnézni:
Forrás: pagesix.com Fotó: Getty Images