Rúzsa Magdi megható módon mutatta meg ikreinek vajdasági gyökereit

2024. április 02.
Rúzsa Magdi megható családi kép mellé fűzött hosszú posztban mesélte el, mit érzett, mikor hármas ikreivel visszalátogatott a szülőhelyét jelentő Vajdaságba.
Rúzsa Magdi

Úgy tűnik, elérkezett az idő, hogy Rúzsa Magdi három gyermekével együtt is visszatérjen az egykori otthonát jelentő Vajdaságba. A szerbiai születésű énekesnő hosszú posztban mesélt arról, mennyire vegyes érzések fűzik ehhez a területhez, miközben az ikrek, Lujzi, Zalán és Keve társaságában bámulták a Dunát: „Megint sok víz folyt le a Dunán. Pont úgy néztük, mint régen. Akkor is, amikor minden rendben volt, meg akkor is, amikor a háborúk és bombázások miatt csak hátat akartunk fordítani neki és menni minél messzebb” – írja Rúzsa Magdi.

Az énekesnő aztán azzal folytatja, hogy az „új, kicsi szemek”, vagyis a gyerekei, képesek újra álmokkal, reményekkel megölteni a víz hullámait, és bár Rúzsa Magdi azt mondja, „harag táplált sokáig az iránt a föld iránt” most tele van szeretettel, sőt, már látja magát „vénasszonyként sétálgatni nyárestéken” a Duna szerbiai szakasza mellett. A szöveg mellé posztolt megható képen a teljes család látható, ahogyan a napsütésben önfeledten nézik a víz felszínén úszó kacsákat:

„Hosszú idő kellett, hogy újra egymásba szeressünk, de most itt vagyok. Hazajött végre a lelkem is, nem csak a testem. Mostantól megint itthonról megyek majd haza, meg fordítva” – összegzi érzéseit a területtel kapcsolatban Rúzsa Magdi. A háromgyerekes édesanya azt is hozzáteszi, a nehéz érzések és emlékek ellenére most már kifejezetten szeretné, ha a gyerekei megtanulnák a szerb nyelvet. „Most én szeretném, hogy beszélje és értse ezt a nyelvet és ezt a világot is mind a három gyerekem. Mert már tudom, hogy a magyarságukhoz ez csak hozzátesz és még jobban megerősíti őket.”

Rúzsa Magdi végül az alábbi gondolatokkal zárja őszinte bejegyzését:

Van, aki azt mondja, hogy a vajdasági magyar kemény, nyers. Szerintem meg olyan, mint a hegyesi Krivaja parton a nyárfák. Minden szelet, vihart kibírnak. Jöhet jég, ágyú, tűz, mindig megmarad egy kicsi hajtás, ami ugyanolyan hévvel élni fog és a magasba tör. Lujzi, Zalán, Keve, szívjátok magatokba a dunai napokat, aztán erősen eresszétek le a gyökereiteket és törjetek jó magasra.

Fotó: Marie Claire Archív