Bérgyilkos apuka, rendőrverés – 5 dolog, amit nem tudtál Woody Harrelsonról

2024. május 22.
Woody Harrelson, Hollywood egykori ügyeletes fenegyereke mára jócskán megszelídült, de hosszú utat járt be idáig. Hoztunk 5 érdekességet az életéről!
Woody Harrelson
  • A 62 éves Woody Harrelson sok mindent kipróbált, mielőtt színésznek állt.
  • Mostanában Hawaiin éli életét, Willie Nelson szomszédságában.
  • A színész abszolút lányos apuka.

Az amerikai Woodrow Tracy Harrelson 1961. július 23-án született Texasban. Két testvére van, Jordan és Brett, akik közül az utóbbi profi motorversenyző. 

A botrányokkal teli életet élő Woody Harrelson a balhés ’80-as és ’90-es évek után lehorgonyozott egykori asszisztense, Laura Louie mellett, és a jótékonykodás és környezetvédelem felé fordította tekintetét. Hosszú ideig éltek Hawaiin három lányukkal egy kommunában, ahol Woody Harrelson lenyugodott és teljesen átértékelte az életét.

Az elmúlt pár évtizedben Woody Harrelson szakmai szempontból is reneszánszát éli, hiszen óriási sikereket ért el Matthew McConaughey partnereként a True Detective-ben és sokakat megnevettetett a Zombieland-filmekben is.

Woody Harrelson és Matthew McConaughey barátsága legendás Hollywoodban

Woody Harrelson és Matthew McConaughey barátsága legendás Hollywoodban

5 érdekesség Woody Harrelson életéből

1. Woody Harrelson apja bérgyilkos volt

A 62 éves színész édesapja, Charles Voyde Harrelson születése után pár évvel eltűnt a család életéből. Woody Harrelson nagyjából 20 évvel az eltűnése után hallott újra róla, amikor letartóztatták egy szövetségi bíró meggyilkolásáért. Mint kiderült, a színész apja bérgyilkosként működött és ismert alvilági figura volt. 1979-től 2007-ben bekövetkezett haláláig börtönben töltötte életfogytiglani büntetését.

A Született gyilkosok sztárja, Woody Harrelson így nyilatkozott apjáról, amikor még életben volt: „…apám az egyik legartikuláltabb, legolvasottabb, legelbűvölőbb ember, akit valaha ismertem. Ettől függetlenül a mai napig nem tudom eldönteni, hogy lojálisnak kéne-e lennem hozzá, vagy inkább csak simán barátkozni kéne vele. Inkább lehetséges barátként tekintek rá, mint apámként.”

2. Woody Harrelson a földbe döngölt egy rendőrt

A 177 cm magas Woody Harrelsont 1983 júniusában rendbontás miatt állította meg két rendőr Ohióban. A színész az utcán táncolt és feltartotta a forgalmat. Később kiugrott a mozgó rendőrautóból, mániákus nevetésben tört ki, majd végül az őt letartóztató rendőrök egyikét a földbe döngölte.

3. Woody Harrelson első házassága két hónapig tartott

Az akkor 24 éves Woody Harrelson a híres amerikai drámaíró, Neil Simon lányát, Nancy Simont vette feleségül. A páros tagjai nagyon különböző háttérrel érkeztek a kapcsolatba. Woody Harrelson egy egyszerű fiú volt Texasból, míg Nancy egy tehetős, értelmiségi családból érkezett. Házasságuk viharos volt és két hónap után véget ért.

4. Woody Harrelson üzletemberként is sikeres

A True Detective sztárja nem csak a színészetnek és színészetből él. A jó üzleti érzékkel rendelkező Woody Harrelsonnak van egy oxigénbárja Los Angelesben és társtulajdonosa egy organikus boutique hotelnek is Marylandben. 

5. Woody Harrelson csak „istennő trilógiának” hívja lányait

A színész második házasságát Laura Louie-val, korábbi asszisztensével kötötte. 3 évig dolgoztak együtt, mielőtt járni kezdtek volna. Az első lányuk, Deni Montana 1994-ben született. Őt követte Zoe Giordano 1996-ban, majd Makani Ravello 2006-ban. A hírek szerint Woody Harrelson nemes egyszerűséggel istennő trilógiának hívja a lányait, akik saját bevallása szerint is megmentették az életét.

Woody Harrelson és Laura Louie

Woody Harrelson és Laura Louie

Forrás: imdb.com     Fotó: Getty Images