61 éves lett Woody Harrelson, aki nem fér harcolni, ha a családjáról van szó

2022. július 23.
Woody Harrelson nevét az egész világ ismeri. Ez nemcsak a lenyűgöző színészi alakításai miatt vagy így, hanem azért is, mert igazán szókimondó.

A ma 61 éves Woody Harrelson nemcsak színészként alkotott nagyot, hanem producerként, rendezőként, sőt szinkronszínészként is elismerésre méltó a teljesítménye. Soha nem arról volt híres, hogy csak egy dologra összpontosít: akkor érzi magát elemében, ha egyszerre több területen mutathatja meg, mire képes. A filmes világ mellett környezetvédelmi aktivistaként is sokat tesz azért, hogy megmentse a földet. 

Woody Harrelson

Woody Harrelson sokáig nem tudta, hogy ki is valójában az édesapja, Charles Harrelson.  7 éves volt, amikor a családfő magára hagyta nejét és gyermekeit. Csak 1973-ban, 12 éves korában döbbent rá arra, hogy az apja egy bérgyilkos. Charles Harrelson életfogytiglani börtönbüntetése alatt halt meg 2007-ben. A színész korábban azt nyilatkozta, hogy miután az apja elhagyta őket, évekig nem is hallottak róla, csak akkor került újra a látóterükbe, amikor letartóztatták egy bíró meggyilkolásáért. Charles Harrelsont egy Jamiel Chagra nevű drogbáró bérelte fel, akinek az ügyét a szóban forgó bíró tárgyalta.

A történtek ellenére a színész szerette volna felvenni a kapcsolatot édesapjával, akit a börtönben is meglátogatott. Úgy hírlett, hogy a férfinek még John F. Kennedy meggyilkolásához is köze lehetett, Woody azonban elengedte a füle mellett a szóbeszédet. A raboskodó édesapa 1995-ben megpróbált megszökni a rácsok mögül, ez azonban nem változtatta meg Woody iránta érzett elköteleződését.

Woody Harrelson

Az iskolák elvégzése után a fiatal Harrelson New Yorkba költözött, itt is kezdett színészkedni. 1985-ben szerepet kapott a népszerű Cheers című sorozatban, amelynek aztán 8 évadon át volt az egyik szereplője. Pályafutása alatt háromszor jelölték Oscar-díjra, négyszer pedig Golden Globe-díjra. Egészen elképesztő, de hétszer jelölték Emmyre is!

Hiú lenne? Úgy hírlik, hogy már az első forgatásaitól kezdve beleszólt az öltöztetők munkájába, sosem vett fel akármit: ha a részére szánt ruhák vagy kiegészítők nem tetszettek neki, habozás nélkül visszautasította azokat. Sérelmezte például, hogy igazán mesterséges hatást keltő parókában kellett kamerák elé állnia egyik első filmjében, véleményét pedig nem rejtette véka alá: több helyen is elmondta, hogy úgy érezte magát, mint egy amatőr film forgatásán.

Woody Harrelson rosszul viseli, ha a családját fotózzák, és emiatt tavaly ősszel össze is verekedett egy fotóssal. Első felesége, Nancy Simon Neil Simon lánya volt, akivel 1985 nyarán álltak oltár elé. Bár mindketten beismerték, hogy inkább viccből, mint szerelemből kötötték össze az életüket. 1986 végéig együtt maradtak, és csak ekkor döntöttek úgy, hogy hivatalosan is elválnak.

Woody Harrelson

A színész 1987-ben ismerte meg mostani feleségét, Laura Louie-t, aki akkoriban az asszisztenseként dolgozott. Bár hosszú éveken át dolgoztak együtt és szerették egymást, házasságkötésükre csak 2008-ban kerítettek sort. A párnak három lánya született, Deni Montana 1994-ben, Zoe Giordano 1996-ban, Makani Ravello pedig 2006-ban.

Woody Harrelson

Woody Harrelson feleségével, Laurával és legkisebb lányukkal

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?