Meryl Streep kétszer is kigolyózta – 5 érdekesség, amit nem tudtál a 78 éves Helen Mirrenről

2024. június 12.
Helen Mirren soha nem unatkozott, szinte születése óta a színpadon áll, élete tele van érdekességekkel.
Helen Mirren érdekesség

A 78 éves Helen Mirren brit színésznőt a kortárs színház és film egyik legkiválóbb művészének tartják. 1945. július 26-án látta meg a napvilágot Londonban, Jelena Vasilijevna Mironova néven. Édesapja orosz származású arisztokrata, édesanyja angol munkásosztálybeli nő West Hamből. 

A 163 cm magas Helen Mirren már az iskolában is a színdarabok főszereplője volt, 18 évesen pedig felvették Nemzeti Ifjúsági Színházba. 20 évesen már Kleopátrát alakította a világhírű Old Vic színházban az Antonius és Kleopátrában, innentől pedig üstökösként ívelt felfelé a karrierje, ami a mai napig szárnyal.

Helen Mirren 56 évvel ezelőtt

Helen Mirren 56 évvel ezelőtt

A brit Helen Mirren több évtizedes karrierje során számos díjat nyert, köztük egy Oscar-díjat, négy BAFTA-díjat, három Golden Globe-díjat és négy Primetime Emmy-díjat. A színésznő férje 1997 óta Taylor Hackford filmrendező, gyermekük nem született.

1.  Helen Mirren volt az Év Nudistája 2004-ben

Kevesen tudják róla, de Helen Mirren hithű nudista. 

„Imádok olyan strandokon lenni, ahol mindenki meztelen. Csúnya emberek, szép emberek, öreg emberek, mindenki. Mintha mindenki egynemű lenne és ez nagyon felszabadító” – nyilatkozta a pucér fürdőzést kedvelő Helen Mirren. A Brit Nudisták 2004-ben választották meg az Év Nudistájának a színésznőt.

2. Helen Mirren egyik felmenője Napóleon ellen is harcolt

Az 1738-ban született Mikhail Kamensky Helen Mirren egyik sokszoros ükapja, aki Napóleon ellen is harcolt az orosz seregben. A színésznő apai nagyszülei oroszok, nagyapja, Piotr Vasilievich Mironoff egy cári arisztokrata volt. A nagyapa az első világháború idején Londonban tárgyalt, amikor kitört az orosz forradalom, így ő Angliában rekedt. Később csatlakozott hozzá külföldön felesége és fia, Helen Mirren édesapja. 

3. Helen Mirren négy évig élt együtt Liam Neesonnal

A színésznő az 1981-es Excalibur című film forgatásán találkozott a nála 6 évvel fiatalabb Liam Neesonnal. A hírek szerint kapcsolatuknak az vetett véget, hogy a színésznő összemelegedett Taylor Hackford filmrendezővel egy filmforgatáson. A páros közel 10 év együttélés után házasodott össze 1997-ben és azóta is együtt vannak.

Helen Mirren és férje, Taylor Hackford 1985-ben jöttek össze

Helen Mirren és férje, Taylor Hackford 1985-ben jöttek össze

4. Helen Mirren is versenyben volt Az ördög Pradát visel egyik főszerepéért

Nem sokon múlt, hogy nem Helen Mirren alakította Miranda Priestlyt a mára kultkedvenccé vált filmben. Meryl Streep korábban A francia hadnagy szeretője című film főszerepét is elhappolta Helen Mirren elől, ráadásul egy Oscar-jelölést is bezsebelt a szerepért.

5. Helen Mirren imádta a kokaint

Egy korábbi interjújában a brit színésznő bevallotta, hogy a 20-as éveiben és később a ’80-as években is imádta a kokaint. 

„Imádtam a kokaint. Sosem használtam sokat, csak néha a bulikban” – nyilatkozta Helen Mirren. És hogy miért állt le a dologgal? Egy időben elkezdett terjedni az a mára már bizonyítottan hamis konteó, hogy egy Dél-Amerikában élő exnáci, Klaus Barbie kokainkereskedelemből él. Helen Mirren pedig egy petákkal sem akarta egy náci háborús bűnös vagyonát gyarapítani, így leállt a bulidroggal.

Forrás: imdb.com      Fotó: Getty Images