A tudomány szerint Anya Taylor-Joy a legszebb nő a világon

2024. július 25.
2022-ben megalkottak egy olyan speciális technikát, amely segítségével fel tudják térképezni a tökéletes arcvonásokat. A tudomány szerint Anya Taylor-Joy a legszebb nő a világon.
A tudomány szerint Anya Taylor-Joy a legszebb nő

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, 2022-ben Dr. Julian De Silva új digitális térképező technikát alkotott, amivel egy speciális módszer segítségével tudja kielemezni az arcokat. Ugyan továbbra is fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a szépség szubjektív, éppen ezért nem érdemes standardok szerint élni az életünket, ennek ellenére érdekes látni, hogy a tudomány mi alapján értékeli a szépséget. 

A Beauty Phi Golden Ratio, vagyis a „szépség tudománya” szerint Anya Taylor-Joy, Bella Hadid és Margot Robbie a világ tíz legvonzóbb nője közé tartozik. A Golden Ratio, vagyis más néven „aranymetszés” egy matematikai elv, amely az ideális arányokat írja le. Azok az arcvonások, amelyek megfelelnek ezeknek az arányoknak, gyakran vonzóbbnak tűnnek.

Az eredményekhez előtte-utána fotókat is társítottak, amelyek azt szemléltették, hogy a színésznőknek és a modelleknek hogyan alakult át az arcuk a szakértők, fodrászok és stylistok segítségével. Egyes esetekben az A-listás hollywoodi sztárok még azt is elismerték, hogy plasztikai beavatkozásokon estek át. 

A tudomány szerint Anya Taylor Joy a világ legszebb nője

A listát a legújabb számítógépes feltérképezési technikák segítségével állította össze a szakember. A vizsgálat során kiderült, hogy a tudomány Anya Taylor-Joyt ítélte meg a világ legszebb nőjének. 

A vizsgálatban Anya szemöldökét, orrát, ajkait, állát, állkapcsát és arcformáját is megmérték. Úgy vélték, hogy a színésznő vonásai álltak legközelebb az ókori görögök által lefestett „tökéletes nőhöz.”

„Anya Taylor-Joy a legmagasabb értéket kapta a szeme elhelyezkedésére vonatkozóan. 98,9 százalékos pontszámot szerzett, ami mindössze 1,1 százalékkal maradt el a tökéletes formától” – mondja Dr. De Silva a Daily Mailnek, majd azt is hozzátette, miszerint Anya szinte minden kategóriában közel volt az első helyezéshez. 

A szakember szerint az értékelésben Anya Taylor-Joy mögött Zendaya szerepelt. Ő 99,5 százalékos értékkel a második legmagasabb pontszámot érte el. 

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images