Mit érdemes tudnunk Lucas Bravóról, az Emily Párizsban szépfiújáról?

2024. augusztus 14.
Két nap, és érkezik a Emily Párizsban 4. évada! Ennek apropóján összegyűjtöttük, mi mindent kell tudnunk a Lily Collins nevével fémjelzett széria (egyik) szépfiújáról, Gabrielről, azaz Lucas Bravóról.
Emily Párizsban Lucas Bravo
  • Lucas Bravo ízig-vérig francia ugyan, de azt tagadja, hogy a párizsiakra vonatkozó sztereotípiák valósak lennének.
  • Az Emily Párizsban az első nemzetközi produkció, amelyben Lucas Bravo szerepel, de gyorsan ráérzett az amerikai filmkészítés előnyeire.
  • Bravo amerikai példaképei közé tartozik Mark Ruffalo, Denzel Washington és Matthew McConaughey.

Az Emily Párizsban harmadik évada rengeteg kérdést nyitva hagyott, így az nem volt meglepetés, hogy érkezik a folytatás. A sorozat alkotója, a kultikus Szex és New Yorkért is felelős Darren Star ezúttal is több szerelmet csempészett főszereplője életébe.

Míg Carrie-nek két nagy szerelmet kreált Big és Aidan képében, addig Emily Alfie és Gabriel között őrlődik epizódokon keresztül. Most az Emily szomszédját, a párizsi szakácsot, Gabrielt alakító Lucas Bravót vesszük górcső alá.

Lássuk, mit érdemes tudnunk Lucas Bravóról, az Emily Párizsban szépfiújáról!

A Los Angeles-i American Academy Of Dramatic Arts és a párizsi Tiffany Stern’s Actors Factory képzését követően Lucas Bravo azon színészek közé tartozik, akik képesek alkalmazkodni mind a francia, mind az amerikai díszletekhez. Az Emily Párizsban az első nemzetközi produkció, amiben szerepel, de a francia főhős karakter tökéletesen passzol hozzá.

Bravo számára az amerikai mozi alapjaiban különbözik a franciától. „Nagyon tetszik, hogy a színészek számára az USA-ban minden a helyén van, így nekünk már csak a saját karakterünkkel kell foglalkoznunk, belebújni a bőrébe és elmerülni a forgatásban.” A sorozatban nyújtott alakítását mélyebbnek tartja, mint amit korábbi, francia munkáiban nyújtott. Az egykoron minimalistának számító színész megtanult alkalmazkodni az amerikai mozi követelményeihez is: „Sokkal szemléletesebb, fizikálisabb, nyitottabb és lényegre törőbb… és összességében nagyon szórakoztató.

Színészek és inspirációk Lucas Bravo életében és karrierében

Arra a kérdésre, hogy miért akart színész lenni, Lucas Bravo azt válaszolta: úgy került közelebb ahhoz, hogy megismerje magát, hogy valaki mást alakított. A színész egyfajta biztonságot talált abban, hogy egy forgatókönyv irányítja: „Megmondják, hogyan jár, gondolkodik, lélegzik a karakter, hogyan használja a hangját. Ezt nagyon megnyugtatónak találtam. Van egy útmutató, egy meghatározott viselkedési rend. Mert a mindennapi életben, amikor nem igazán tudod, hogy ki vagy, senki sem mondja meg, hogy mit tegyél vagy ne tégy, és nekem tetszett, hogy egy produkcióban dolgozva van iránymutatásom.”

A tengerentúlon Lucas Bravo olyan amerikai színészek munkáját csodálja, mint Denzel Washington és Mark Ruffalo. A kifogástalan és árnyalt technikájuk mellett azt is szereti bennük, hogy okosan választanak filmeket.

Matthew McConaughey-t is említi, mivel inspirálta az a mód, ahogyan a színész képes volt irányt változtatni a karrierjében. „Vígjátékokkal, könnyedebb munkákkal kezdte, de később lenyűgöző alakításokat nyújtott olyan filmekben, amik már most a filmművészet csúcsához tartoznak… Zseniálisnak tartom, hogy egy színész képes irányt változtatni a karrierjében és a stílusában útközben.”

Gabriel = Lucas Bravo?

Darren Star és csapata szeret úgy válogatni színészt a karakterhez, hogy legyen átfedés a fikció és a valóság között. Darren Star arról híres, hogy olyan embereket castingol, akik személyiségükben eléggé közel állnak a karakterhez. A forgatókönyvírók pedig szeretnek úgy írni, hogy közben megismerik a színészeket. Velük vannak az írói szobában, miközben a forgatókönyveket a színészhez igazítják.

Szóval Gabrielben sok Lucas Bravo van – állítja a színész is. Hozzáteszi, „vannak néha bonyolult pillanatok bizonyos jelenetekben, amikor rájössz, hogy te nem feltétlenül így reagáltál volna. De nem szabad elfelejtened, hogy ez nem rólad szól, és ezt tiszteletben kell tartanod. Gabrielben nagy részem van belőlem, de ő mégiscsak egy kitalált karakter, a sorozatban pedig ő szerepel, nem pedig én.”

Lucas Bravo, az ízig-vérig francia

Az Emily Párizsban szépfiúja, Lucas Bravo a legfrissebb képein szakállt visel, de ez is remekül áll neki

Az Emily Párizsban szépfiúja, Lucas Bravo a legfrissebb képein szakállt visel, de ez is remekül áll neki

Lucas Bravo még Los Angelesben élve is hű maradt a gyökereihez. A „tipikus párizsi ember” definíciójával viszont nem ért egyet, szerinte ugyanis az ottani lakosságot kifejezett sokszínűség, sokféle gondolkodásmód és hozzáállás jellemzi. Nem is beszélve arról, hogy Párizsban kifejezetten soknemzetiségű a lakosság. Éppen emiatt nem létezik olyan, hogy „A párizsi”.

Amit pedig imád a hazájában, az a divat, a párizsi utcák, a jó bor, az irodalom, a konyha – és ahogyan viccesen hozzáteszi, a valódi meggyőződés nélküli panaszkodás művészetével is tud azonosulni. Azt is elárulta, szerinte melyik a legromantikusabb hely Párizsban: a Buttes Chaumont park.

„Ez egy fantasztikus hely, amiről nem beszélünk eleget. Kiválóan alkalmas hosszú sétákhoz, sziklamászáshoz, van egy csodaszép kis híddal, sőt egy barlang is. Szeretek felfedezni dolgokat, interakcióba lépni az emberekkel – kicsit mint a Before Sunrise-ban Julie Delpyvel”. Ez lehet a személyiségének egy olyan oldala, amelyet Gabriel karakterének is átadott.

Kicsoda Lucas Bravo szerelme a való életben?

Annyi biztos, hogy a való életben esélye se lenne Emily és Gabriel szerelmének, mivel Lucas Bravo nem randizik munkatárssal. Tehát Lily Collins-szal biztosan nem jönne össze. Legutóbb 2020-ban beszélt a nyilvánosság előtt a magánéletéről a francia színész, ekkor leszögezte, hogy egyedülálló. És bár azóta is több hollywoodi romantikus vígjátékban szerepelt, arról nincs hír, hogy a szívét elrabolta volna valaki a valóságban.

Forrás: Vogue France, fotó: Getty Images