Egy újonnan előkerült levélből derült ki, hogyan érezte magát Károly király Diana halála után

2024. augusztus 16.
Diana hercegnő halála után meglehetősen keveset lehetett tudni arról, hogy Károly királyban milyen érzések kavarogtak, azonban egy általa írt levélből sok minden kiderült.
Egy újonnan előkerült levélből derült ki, hogyan érezte magát Károly király Diana halála után

Az elmúlt évtizedekben sok történetet lehetett hallani Diana hercegnő és Károly király házasságáról. Nem titok, hogy a kapcsolatukban sok viszály ütötte fel a fejét. A hercegi pár 1981-ben fogadott örök hűséget egymásnak egy mesebeli esküvőn, de a történetük sajnos nem happy enddel zárult. Ingrid Seward királyi író nem sokkal Diana tragikus halála előtt folytatott beszélgetést a hercegnővel, amelyben kiderült, hogy nem csupán Kamilla volt az oka annak, hogy véget ért Diana és Károly házassága.

Diana halála után olvashattuk már Vilmos herceg és Harry herceg gondolatait, azonban Károly király gondolatairól, illetve érzéseiről már annál kevesebbet tudhattunk. Éppen ezért volt meglepő, hogy nemrég előkerült egy levél, amelyben Károly király részletesen leírja, hogyan érezte magát Diana hercegnő halála után. 

A The Daily Mail értesülései szerint Károly király 1997-ben levelet írt Peter Houghtonnak, amelyben leírta, hogy az egykori walesi hercegnő korai halála után „elviselhetetlen ürességet érzett”. Károly a levélben részletesen mesélt a zavarodottságáról és az őt körülvevő zűrzavarról. A levél írásakor Houghton is elviselhetetlen veszteséget élt át – amelyre akkor Károly utalt is a levélben – ezért úgy tűnt, jobban megértette Diana hercegnő halála után.

Károly azt írta, hogy már el tudja képzelni, hogy a barátja milyen „gyötrelmet” érzett, és arra vágyott, hogy „egy varázspálcával mindent megváltoztasson”. Az uralkodó a továbbiakban keresztény hitéről mesélt, majd idézett egy részletet a Bibliából, miszerint „most sötét üvegen keresztül látunk, de aztán szemtől szembe”.

Forrás: Marie Claire Fotó: Getty Images