Károly rákbetegsége állhat Kamilla királyné átalakulása mögött

2024. július 09.
Károly király rákbetegsége állhat Kamilla királyné átalakulása mögött: úgy tűnik, hogy az uralkodó felesége egyre magabiztosabb hitvesi szerepében.
Károly rákbetegsége állhat Kamilla királyné átalakulása mögött

Miközben Károly király továbbra is lábadozik rákbetegségéből, felesége, Kamilla királyné úgy tűnik, hogy egyre magabiztosabban teljesít hitvesi szerepében így, a 77. születésnapjához közeledve. Az angol uralkodói pár két tagja több mint öt évtizede részesei egymás életének, és az elmúlt hét hónapban mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a királyné valóban trónra termett.

Az év első fele nem volt könnyű a monarchia tagjai számára: először Károly király jelentette be, hogy prosztatarákkal diagnosztizálták, majd Katalin hercegné tudatta a nyilvánossággal, hogy megelőző kemoterápiás kezelésen vesz részt rákbetegsége miatt. Kamilla királyné szerepének jelentősége éppen ezért egyre fontosabbá vált, ő pedig eddig kitűnően teljesít a nyilvánosság előtt.

Egy szakértő szerint Kamillát egyre jobban elismerik. Jennie Bond úgy gondolja, hogy a királyné még talán magát is meglepte azzal, hogy mennyire terhelhető, ha munkáról van szó, hiszen az utóbbi időben kimondottan aktív szerepet vállalt a királyi családban. „Szerintem ez egyrészt azért van, mert szeretné, hogy az a férfi, akit szeret, büszke legyen rá” – tette hozzá Bond, aki azt is elárulta, milyen fontos volt Kamilla számára, hogy végre kivívta a közvélemény széles körű szimpátiáját, miután sokáig házasságtörőként hivatkoztak rá, és haragudtak rá, amiért Dianát annyira boldogtalanná tette.

Kamillát ugyanis sok éven át gúnyolták, miután kiderült az igazság Károly királlyal való titkos viszonyáról, miközben mindketten házasemberek voltak. A közvélemény tiltakozása ellenére mégis kitartottak egymás mellett, majd miután elváltak, kimondták a boldogító igent. „Szerintem Dianának teljesen igaza volt, amikor azt mondta nekem, hogy Kamilla hűséges Károlyhoz, és Károly Kamilla iránt érzett szerelme erősebb volt, mint bármely házasság, amelyet valaha is köthetett volna” – fogalmazott a szakértő, aki szerint mostanában a királyné elegánsabb, okosabb és stílusosabb, mint eddig bármikor. Ráadásul mérhetetlenül megnőtt az önbizalma ahhoz képest, hogy korábban kifejezetten idegesnek tűnt, amikor nyilvánosan kellett megszólalnia.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images