Alain Delon családja nem hajlandó teljesíteni a színészlegenda utolsó kívánságát

2024. augusztus 21.
Óriási felháborodást keltett Alain Delon végakarata, amiben azt kérte a családjától: vele együtt temessék el a kutyáját.
Alain Delon hiába kérte: a kutyája nélkül fogják eltemetni

A legendás színész vasárnap hunyt el 88 éves korában, ám előtte még közölte az utolsó kívánságát a családjával: vele együtt temessék el Loubót, a 10 éves belga malinois-t a Douchy falubeli temetőjében, ami Észak-Közép-Franciaországban található. Mi a baj Alain Delon kérésével? Leginkább az, hogy Loubo még életben van és jó egészségnek örvend.

Nem tudni, hogy a család fontolóra vette-e Alain Delon kérését, de hatalmas a felháborodás az állatjogi aktivisták körében, éppen ezért a család felülbírálta a színészóriás utolsó kívánságát, hogy a kutyáját vele együtt temessék el. 

Az állatvédő csoportok egyértelműen tiltakoztak az ötlet ellen, hogy elaltassanak egy egészséges állatot. A francia SPA (Franciaország legrégebbi állatvédő egyesülete), amely egyenértékű az RSPCA-val (Angliában és Walesben működő jótékonysági szervezet, amely az állatok jólétét támogatja), egyike volt annak a sok csoportnak, amely feldühödött Alain Delon utolsó kívánságán.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Anouchka Delon (@anouchkadelon) által megosztott bejegyzés

„Egy állat élete nem függhet az ember életétől. A SPA szívesen elviszi a kutyáját és keres neki családot.”

Alain Delont a kutyája nélkül fogják eltemetni

Kedden a Brigitte Bardot Alapítvány közölte, hogy Alain Delon lánya, Anouchka megerősítette, hogy a család életben tartja a kutyát. „Most beszéltem Anouchka Delonnal, aki elmondta, hogy Loubo a család tagja, és megtartják. A kutyát nem fogják elaltatni” – mondta az alapítvány szóvivője. 

Alain Delon egész életében állatbarát volt, otthonában még egy állattemetőt is építtetett. 35 kutyája maradványát temette itt el, akiket élete különböző pontjain tartott.  De nyilvánosan kijelentette, hogy Loubo mindig is a kedvenc kutyája volt. 

Nem teljesül Alain Delon utolsó kívánsága, aki azt kérte, hogy a kutyájával együtt temessék el

Nem teljesül Alain Delon utolsó kívánsága, aki azt kérte, hogy a kutyájával együtt temessék el

„Ő az életvégi kutyám… úgy szeretem, mint egy gyereket” – mondta Alain Delon a Paris Matchnek 2018-ban. „Ötven kutyám volt életemben, de ezzel a kutyával különleges kapcsolatom van. Hiányzom neki, amikor nem vagyok ott. Ha előbb halnék meg, mint ő, megkérem az állatorvost, hogy együtt indítson bennünket utunkra. A karjaimban fogja elaltatni. Inkább ez, mint a tudat, hogy a síromon pusztul el a szenvedéstől.”

Arra a kérdésre, hogy Alain Delon milyen állatként szeretne reinkarnálódni, egy 1996-os televíziós interjúban azt mondta: „Egy malinois”.

Forrás: Daily Mail, Fotó: Getty Images