Diana hangfelvételeiből kiderült, hogy Károly király csalódott volt Harry születésekor

2024. augusztus 23.
Diana hercegné titokban együttműködött egy királyi íróval, hogy elmesélhesse történetét. Az általa készített hangfelvételekből kiderült, hogy Károly király csalódott volt Harry születésekor.
Diana hangfelvételeiből kiderült, hogy Károly király csalódott volt Harry születése miatt

Kétségtelen, hogy Harry herceg édesanyja, Diana nyomdokaiba lépett, amikor kiadta a mindent leleplező könyvét, a Spare-t. Diana hercegné – hasonlóan Harryhez – nem félt attól, hogy kimondja az érzéseit, illetve gondolatait. Ennek ékes bizonyítéka az is, hogy Diana titokban együttműködött egy királyi íróval, akivel az életrajzán dolgozott. Diana nem tudott személyesen találkozni a királyi szerzővel, Andrew Mortonnal, ezért több órányi hangfelvételen rögzítette válaszait. Ezekből a kazettákból aztán 2017-ben dokumentumfilmet készítettek. 

Ezekből a hangfelvételekből derült ki az is, miszerint Károly király csalódott” volt Harry herceg születésekor. A néhai hercegné szerint Károly reakciója nagy felháborodást váltott ki a Spencer családban. 

„Harry keresztelőjén Károly odament anyához és azt mondta: Nagyon csalódottak vagyunk, mert lányt akartunk. Anyu egyből lekapta a fejét és az válaszolta: Tudod, szerencsés vagy, hogy egészséges gyereked van” – emlékezett vissza Diana Károly király reakciójára. A felvételek szerint ez az eset nagyban befolyásolta az uralkodó és anyósának viszonyát. 

De nem ez volt az egyetlen megdöbbentő nyilatkozat Diana hangfelvételeiben. A királyi szerző állítólag alig akart hinni a fülének, amikor elkezdte visszahallgatni a kazettákat. Ez volt az első alkalom, hogy tudomást szereztek arról, hogy Károly király párhuzamos életet él. 

„Úgy éreztem, mintha egy párhuzamos univerzumba kerültem volna. A hercegné a boldogtalanságáról, az árulás érzéséről és az öngyilkossági kísérleteiről beszélt. Emellett még két dologról, amiről korábban soha nem hallottam: a bulimia nervosa nevű evészavarról és egy Camillának nevezett nőről.”

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images