Harry herceget kiutasíthatják Amerikából

2024. augusztus 26.
Harry herceg vízumkérelme miatt van bajban a hercegi pár. Harryt akár ki is utasíthatják az országból, ha kiderül, hogy elhallgatta, hogy korábban drogozott.
Meghan és Harry Kolumbiában egy eseményen

Meghan Markle és Harry herceg idei második „kvázi királyi” körútja volt, amikor augusztus 15-én négynapos látogatásra érkeztek a kolumbiai Bogotába. Utazásuk nem indult zökkenőmentesen, néhány nappal korábban személyzetük vezetője, Josh Kettler mindössze három hónapnyi munka után váratlanul felmondott. A hercegi pár életében ez visszatérő probléma, 2018 óta legalább tizennyolc alkalmazott távozott.

Harry herceg és Meghan Markle problémáit csak tetézi, hogy üzleti vállalkozásaik sem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, és Harry herceg vízumával kapcsolatos problémák is kezdenek olyan súlyossá válni, hogy a pár azt fontolgatja, hogy visszatér Angliába.

Meghan és Harry Kolumbiában egy eseményen tapsol

A hercegi pár Kolumbiában

Harry herceg bevallotta a droghasználatot

Donald Trump volt amerikai elnök, aki nem szívleli a hercegi párt, megígérte, ha újraválasztják, megteszi a megfelelő lépéseket, amennyiben bebizonyosodik, hogy a herceg hazudott a vízumkérelmében. Az amerikai vízumok kérelmezőinek jellemzően nyilvánosságra kell hozniuk, hogy fogyasztottak-e valaha kábítószert, ami miatt kérelmüket gyakran elutasítják.

Harry herceg a Spare című memoárjában elismerte a kábítószer-használatot, kábítószereket és pszichedelikus szereket használt, beleértve a kokaint, a marihuánát és a varázsgombákat, de nem világos, hogy ezt bevallotta-e, amikor belépett az Egyesült Államokba.

Harry herceg vízumstátusza jogi viták középpontjában áll, mióta egy amerikai konzervatív agytröszt, a Heritage Foundation tavaly beperelte a Belbiztonsági Minisztériumot (DHS), hogy hozzáférjen a bevándorlási nyilvántartáshoz.

Forrás: Politico, In Touch Weekly Fotók: Getty Images