Harry herceg Vilmos miatt nem vesz részt egy fontos társadalmi eseményen

2024. június 06.
Hiába kapott meghívást, Harry herceg a bátyja, Vilmos herceg miatt nem vesz részt holnap egy nagyon fontos társadalmi eseményen.
Harry herceg Vilmos miatt nem vesz részt egy fontos társadalmi eseményen

Hiába kapott meghívást, Harry a bátyja, Vilmos herceg miatt hagy ki egy nagyon fontos társadalmi eseményt holnap. Állítólag azért döntött így, hogy a trónörökös kapja a főszerepet a rendezvényen.

Harry herceg holnap Vilmossal együtt hivatalos lett volna „az év társadalmi eseményének” tartott esküvőjére. Hugh Grosvenor, a vőlegény és egyben Westminster 7. hercege Harrynek és Vilmos hercegnek is közeli barátja. Hugh és menyasszonya, Olivia Henson esküvőjét holnap, június 7-én, pénteken tartják.

Korábban arról számoltak be, hogy Sussex hercege azért utasította vissza a meghívást, hogy elkerülje a kínos találkozást azokkal a családtagokkal, akikkel már nem ápol jó viszonyt. Majd nem sokkal később kiderült, hogy Vilmos herceg kiemelt szerepet kapott az esküvőn.

A The Times úgy számolt be a fejleményekről, hogy a két testvér civilizáltan megbeszélte az ügyet telefonon keresztül. „Harryt meghívták, de beleegyezett abba, hogy távol maradjon. A herceg diplomatikus gesztusa szabad utat engedett Vilmosnak, hogy a pénteki szertartáson ellássa az »ajtónálló« szerepét” – teszik hozzá. Az eseményen ugyanis a trónörökös fogja terelgetni az embereket, és rendkívül kínos lenne, ha ezt az öccsével is meg kellene tennie.

Egy Hugh Grosvenorhoz és leendő feleségéhez közel álló forrás elárulta, hogy Harry és Vilmos kölcsönösen kötötték meg a megállapodást Sussex hercegének távolmaradásáról.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images