Harry és Meghan kétségbeesetten próbálnak meggazdagodni

2024. július 10.
Harry herceg és Meghan Markle 2020-ban léptek vissza a hivatalos királyi teendőktől, azóta sokféle pénzszerzési lehetőséget kipróbáltak, nagyon vegyes eredményekkel.
Harry Meghan pénz
  • Harry és Meghan drasztikusan szakítottak a brit királyi családdal.
  • Kétségbeesetten igyekeznek elérni a pénzügyi függetlenséget.
  • A jelek szerint Harry és Meghan pénzszerzési törekvései nem mindig sikerültek hibátlanra.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle 2020. január 8-án bejelentették, hogy nem nem dolgoznak tovább a brit királyi család égisze alatt. Hangsúlyozták, hogy szeretnének „anyagi függetlenedésükön dolgozni” és Anglia helyett Meghan Markle szülőföldjét, azon belül is a napos Kaliforniát választották otthonul.

Harry és Meghan pénzszerzési próbálkozásai

Az új, amerikai életükben aztán hip-hop összebarátkoztak olyan sztárokkal, mint pl. Oprah Winfrey, és elkezdtek különböző cégekkel szerződni közös projektekre. 

Na de hogy sikerültek ezek a vállalkozások Harry herceg és felesége számára?

Nos, a nagy részük egyáltalán nem aratott osztatlan sikert. 

1. Az Archewell Alapítvány

Az első lépés az elsőszülött fiukról elnevezett Archewell Alapítvány létrehozása volt. A Meghan Markle és férje által menedzselt szervezet profilját nehéz behatárolni, annyi mindennel foglalkoznak. Alapvetően Harry herceg és felesége olyan ügyek mellett állnak ki szervezetükkel, mint például a mentális egészség, felelősségteljes technológiahasználat, „digitális emberi jogok”, valamint édesanyák és családok támogatása. 

Az Alapítvány sokat akar markolni, de lehet, hogy pont emiatt kicsit kevésbé tűnnek hatékonynak. Nemrég felszólítást kaptak Kalifornia főügyészétől, mert nem fizettek be egy éves díjat. Az alapítvány szerint a „számla elkallódott a levelek között”, de már rendezték a dolgot.

Meghan Markle podcastje nem aratott osztatlan sikert

Harry és Meghan igyekeznek saját jogon pénzt szerezni

2. Netflix-projektek

2020-ban Meghan Markle és férje egy 100 millió dolláros szerződést kötöttek a Netflixszel 5 évre. Az azóta eltelt 4 évben eddig pontosan két műsort sikerült előállítaniuk. 

Az egyik a híres-hírhedt Harry és Meghan címre keresztelt dokusorozat, amely tartalmilag nem aratott osztatlan sikert a nézők – és a brit királyi család – körében, de magas nézőszámokat hozott.

Ez nem mondható el a Harry herceg szerelemprojektjéről, a sérült sportoló veteránokat bemutató Heart of Invictusról

Azt rebesgetik, hogy többek között azért sem sikerült még több műsort előállítani, mert ennyi idő alatt az jött le a Meghan és Harry által fémjelzett projektekről, hogy „rettenetesen erősen kontrollálni akarják a folyamatokat, amelyekben viszont semmi tapasztalatuk nincsen”. Magyarán senki sem töri magát azért, hogy együtt dolgozhassanak a párossal.

Ennek ellenére talán mégis előkészülőben vannak új műsorok: Meghan Markle-lel leforgattak egy „főzős, kertészkedős, szórakoztató” életmódműsort, Harry herceg pedig a lovaspólóról készít egy anyagot.

3. A hírhedt önéletrajz

Harry herceg 2023-as önéletrajzi könyve, a Tartalék is nagy port kavart. A könyv tovább mélyítette az árkokat Harry és a családja között, viszont szinte az összes létező könyveladási rekordot megdöntötte. A megjelenése napján 1.43 millió példányt adtak el belőle, amivel letaszította az első napi eladások trónjáró Obama elnök életrajzi könyvét.

A könyv már a megjelenés napján 887 ezer példányban kelt el.

A könyv már a megjelenés napján 887 ezer példányban kelt el.

3. Azok a bizonyos podcastek

Ezeken felül tudunk még egy elbukott Spotify-szerződésről, amelyet Meghan Markle-nak nem sikerült teljesítenie. Az Archetypes címre keresztelt podcastsorozat a celeb vendégek ellenére sem tudta hozni a megfelelő epizódszámot és minőséget, így a streamingszolgáltató szerződést bontott a párossal. 

Később kiderült, hogy Harry hercegnek is voltak ötletei. Ő a gyermekkori traumákról szeretett volna beszélgetős műsort indítani, olyan vendégekkel, mint Mark Zuckerberg, Vlagyimir Putyin és Donald Trump. Arra lett volna kíváncsi, hogy ezeknek az embereknek „mi ment félre az életükben, hogy olyanokká váltak, amilyenné”. 

Futottak még…

A fentieken kívül Harry és Meghan Markle rengeteg egyéb üzleti ügy kapcsán kerültek már a hírekbe. Ezekben az egyetlen közös pont eddig mindössze annyi, hogy a nagy kezdeti lelkesedés után azóta sem hallottunk róluk semmit… 

Harry herceg és felesége még mindig nem találták meg, mi az igazán nekik való terep, de ennyi erőbefektetés után talán előbb-utóbb sikerülni fog nekik.

Forrás: thecut.com    Fotó: Getty Images