Hatalmas az öröm a királyi családnál: 4. gyermekét várja a hercegné

2024. szeptember 03.
Örömteli hírt jelentett be tegnap Sofia hercegné és Károly Fülöp svéd királyi herceg. Újabb taggal bővül a királyi család és már úton van a negyedik gyermek.
Svéd királyi család: Sofia hercegné 4. gyermekével terhes

Sofia svéd hercegnő és Károly Fülöp herceg hamarosan négygyermekes szülők lesznek! A már három fiúgyermeket nevelő királyi pár jövőre várja negyedik gyermekük születését.

A svéd királyi palota szeptember 2-án közleményt adott ki, amiben ez áll: „Károly Fülöp herceg és Sofia hercegnő nagy örömmel jelentik be, hogy a hercegné a pár negyedik gyermekét várja.”

A közlemény szerint a 39 éves Sofia hercegné „jól van, és a szülés 2025 februárjában várható”. Ezenkívül a palota megerősítette, hogy Sofia hercegné idei őszi hivatalos menetrendje változatlan marad.

A bejelentést egy új fotó is kísérte, amin a pár egy festői szépségű tó előtt látható. A 45 éves Károly Fülöp csak úgy sugárzik, miközben a gyönyörű Sofia hercegné hozzábújik. A negyedik csemetének már van három bátyja: Sándor herceg (8), Gabriel herceg (6) és Julian herceg (3).

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset) által megosztott bejegyzés

Károly Fülöp herceg a negyedik az öröklési sorrendben, valamint XVI. Károly Gusztáv király és Szilvia királyné egyetlen fia és második gyermeke. Nővére, Viktória hercegnő (47) az első számú örökös.

2019-ben a palota bejelentette, hogy Sofia hercegné és Károly Fülöp herceg gyermekei, valamint Károly Fülöp húgának, Madeleine hercegnének és férjének, Chris O’Neillnek a gyermekei a továbbiakban nem kapnak „Királyi fenség” címet. Ez a változás Sándor és Gabriel herceget is érintette, és 2021-ben Julian herceg lett XVI. Károly Gusztáv király első unokája, aki cím nélkül született.

A bejelentést követően Károly Fülöp herceg azt mondta, hogy a döntést „pozitívnak” tartja gyermekei számára. „A király ma bejelentette, hogy gyermekeink többé nem töltenek be »Királyi fenség« tisztet. Ezt pozitívan látjuk, hiszen így Sándor és Gabriel szabadabb döntéseket hozhatnak az életben” – írta. „Megtartják a hercegi címeiket és hercegségeiket, Södermanlandot és Dalarnát, amelyeket nagyra értékelünk és büszkék vagyunk rájuk. Családunk mindkét tájhoz szorosan kötődik, és ellátjuk az ottani kötelezettségünket.”

Forrás: People, Fotó: Getty Images