Európai királyi esküvők mesés fotói, amiket eddig még biztosan nem láttál

2022. szeptember 07.
Az uralkodói család tagjai lélegzetelállítóan fényűző menyegzőkön mondják ki az igent szerelmüknek, amelyeket az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel. Íme néhány fotó az előkelőségek nagy napjáról, amelyek akár romantikus filmbe illő pillanatok is lehetnének.

Bár a Hollywoodi sztárok gyakran tündérmesébe illő esküvőkön mondják ki az igent a szerelmüknek, aligha akadnak olyan menyegzők, amiket többen követnének figyelemmel, mint az uralkodói családok tagjainak házasságkötéseit. Gondolj csak Károly és Diana, Vilmos és Katalin vagy pedig Harry és Meghan nagy napjára: világszerte milliók nézték végig a TV képernyőjén keresztül (sőt, sokan akár élőben is!), amint ezek a párok örök hűséget fogadtak egymásnak. És bár legtöbbször az angol királyi család esküvői fotói jönnek szembe az interneten, valójában számtalan olyan európai előkelőség akad más országokban is, akik fényűző lagzit szerveztek az évek során. Mi pedig össze is gyűjtöttünk néhányat az álomszerű menyegzők sorából!

III. Rainier monacói herceg és Grace Kelly

III. Rainier monacói herceg és Grace Kelly esküvője

Grace Kelly amerikai színésznő 1955-ben, a francia Riviérán ismerkedett meg III. Rainier monacói herceggel, és alig egy évvel később, 1956. április 18-án össze is kötötték az életüket. Az újdonsült feleség ezután hátat fordított korábbi szakmájának és a házasságuk során három gyermeknek adott életet.

Viktória svéd koronahercegnő és Daniel Westling

Viktória svéd királyi hercegnő és Daniel Westling esküvője

Svédország trónörököse 2002-ben találkozott a leendő párjával: a férfi a személyi edzője volt, aki segített neki abban, hogy egészséges életmódot alakíthasson ki, ugyanis a hercegnő azelőtt súlyos étkezési zavarokkal küzdött. A közös munka során egymásba szerettek, és nyolc évvel később, 2010. június 19-én oltár elé álltak. Azóta két gyermekük született.

VI. Fülöp spanyol király és Letizia Ortiz

VI. Fülöp spanyol király és Letizia Ortiz esküvője

A spanyol királyné a házasságkötése előtt televíziós újságíróként dolgozott. 2002-ben részt vett egy vacsorán, amelyen az akkor még hercegi címet viselő Fülöp is jelen volt. Kettejük bemutatkozását még a kamerák is megörökítették. Az első benyomás olyannyira jó volt, hogy azonnal randevúzni kezdtek, 2003-ban pedig már be is jelentették az eljegyzésüket. A menyegzőre 2004. május 22-én került sor, és mára két lány büszke szülei.

Károly Fülöp svéd királyi herceg és Sofia Hellqvist

Károly Fülöp svéd királyi herceg és Sofia Hellqvist esküvője

Az egyik legsármosabb európai herceg biztosan máig hálás azért, hogy 2010-ben igent mondott egy baráti vacsorára, hiszen éppen akkor az étteremben tartózkodott későbbi felesége, Sofia Hellqvist egykori modell és valóságshow-sztár is. A pár 2011-ben összeköltözött, majd 2014-ben megtörtént a lánykérés is. Bár sokan ellenezték a kapcsolatukat a nő múltbeli szereplései miatt, 2015. június 13-án kimondták egymásnak az igent ,és azóta is boldog házasságban élnek – továbbá három kisfiú szülei lettek.

Pavlos görög koronaherceg és Marie-Chantal Miller

Pavlos, görög koronaherceg és Marie-Chantal Miller esküvője

Pavlos és Marie-Chantal Miller Harryhez és Meghanhoz hasonlóan egy vakrandin ismerkedtek meg, amit egy közös barátjuk szervezett meg 1992-ben – és a bevallásuk szerint első látásra egymásba szerettek. Három évvel ezután a férfi megkérte szerelme kezét, és 1995. július 1-jén megtartották az esküvőt is. Mára ötgyermekes szülők.

Vilmos luxemburgi trónörökös és Stefánia lannoyi grófnő

Vilmos luxemburgi trónörökös és Stefánia lannoy-i grófnő

Vilmos és Stefánia egy németországi nyaraláson találkozott először 2004-ben, majd 2011-ben az útjaik ismét keresztezték egymást – ezúttal már örökre. Stefánia luxemburgi állampolgár lett, és a 2012. október 20-án megrendezett menyegzőjük után luxemburgi hercegné vált belőle.

Frigyes dán királyi herceg és Mary Elizabeth Donaldson

Frigyes dán királyi herceg és Mary Elizabeth Donaldson

Ha tippelhetnénk, akkor azt mondanánk, hogy a 2000-es sydney-i olimpia volt Frigyes dán királyi herceg egyik kedvenc sporteseménye, mivel eközben sodorta az útjába az élet Mary Elizabeth Donaldson ausztrál marketing-tanácsadót, akit 2004. május 14-én feleségül is vett Koppenhágában. A négygyermekes pár a bizonyíték arra, hogy tündérmesék léteznek, hiszen a herceg egy hétköznapi nőbe szeretett bele egy sydney-i pubban.

Haakon norvég királyi herceg és Mette-Marit Tjessem Høiby

Haakon norvég királyi herceg és Mette-Marit Tjessem Høiby

Haakon koronaherceget számtalan kritika érte az eljegyzése nyilvánosságra hozásakor, hiszen a választottja egy gyermekét egyedül nevelő, pultosként dolgozó nő volt. A 2000. december 1-jén tartott sajtótájékoztatón a férfi elárulta, közel egy éve alkotnak egy párt és ő ugyanazt a gyűrűt adta a nőnek, mint amit nagyapja és apja adtak a menyasszonyaiknak. 2001. augusztus 25-én álltak oltár elé, és azóta két közös gyermekkel bővült a családjuk.

Fotó: Getty Images

Erről hallottál már?