Itt a bizonyíték, hogy Colin Farrell csodás édesapja a gyógyíthatatlan beteg fiának

2024. október 28.
Úgy véli, fiának köszönheti, hogy megváltozott az élete. Gyermekei támogatása mellett küldetésének érzi azt is, hogy más betegeknek is segítséget nyújtson.
Colin Farrell beteg fia
  • Colin Farrell fia ritka betegséggel él, melynek neve Angelman-szindróma.
  • A színész odaadó és gondoskodó édesapja beteg fiának.
  • Alapítványt hozott létre Colin Farrell, hogy másoknak is támogatást nyújthasson.

Colin Farrell mély, elkötelezett kapcsolatot ápol 21 éves fiával, Jamesszel, aki ritka genetikai rendellenességgel, az úgynevezett Angelman-szindrómával él. Farrell elmondása szerint fia tette lehetővé számára, hogy felhagyjon korábbi függőségeivel, és elinduljon a józan élet útján.

A színész az évek során számtalanszor megosztotta, mennyire büszke fiára, aki az élete minden nehézségével bátran küzd meg. Fiáról korábban így nyilatkozott: „James számomra maga a varázslat”.​

Colin Farrell idősebbik fia, James gyógyíthatatlan betegséggel él

Colin Farrell idősebbik fia, James gyógyíthatatlan betegséggel él

Mi  az Angelman-szindróma?

Az Angelman-szindróma rendkívül ritka genetikai rendellenesség: körülbelül 20 ezer emberből egyet érint. Az ebben a szindrómában szenvedőknek komoly fejlődési és mozgáskoordinációs problémákkal kell szembenézniük, gyakran beszédképtelenek.

Tipikus tünetei között főként idegrendszeri jelenségek találhatók:

  • a jellegzetes, „boldog” arckifejezés
  • gyakori nevetés, amely mögött komoly neurológiai nehézségek rejtőznek.

Nem véletlen, hogy Farrell számára James állapota különleges útmutatást ad, amely miatt úgy véli, újraértelmezte az élet legkisebb örömeit és kihívásait is.

Colin Farrell alapítványt hozott lére

James 2024 szeptemberében betöltötte 21. életévét, ez pedig különösen fontos mérföldkő, ugyanis sok, fiatalokat támogató szolgáltatás ebben a korban megszűnik elérhető lenni. Ezt felismerve Colin Farrell alapítványt hozott létre, a Colin Farrell Foundationt, amelynek célja, hogy segítsen az értelmi sérült fiatal felnőtteknek és családjaiknak, biztosítva számukra a szükséges támogatást, amelyre felnőttként is rászorulnak.

A színész elmondása szerint szeretné, ha a világ elfogadná és tisztelné fiát, és megértené, hogy mindezek ellenére James élete ugyanolyan értékes​, mint mindenki másé.

A mindennapi örömök mindennél többet érnek

Az édesapa és fia kapcsolata igazán szoros és szeretetteljes. Sőt a színész azt is elmondta, úgy gondolja, ha James tisztában lenne azzal, hogy alapítványával másokon is segíthet, biztosan támogatná azt. Colin Farrell törekvéseinek középpontjában áll, hogy megpróbálja fiát olyan hétköznapi tevékenységekkel is megörvendeztetni, mint akár egy közös játék a kertben, hiszen az ilyen egyszerű pillanatok számukra többet jelentenek minden szónál​.

A színész gyermekei között szoros a kapcsolat

A színész a 21 éves James mellett a 15 éves Henry édesapja is. A két testvér között szeretetteljes a kapcsolat, Colin Farrell pedig gyakran hangsúlyozza, mennyire fontos számára, hogy mindkét fia különleges figyelmet és támogatást kapjon. Azt is elmondta korábban, mennyire hálás, hogy James állapota miatt Henry is jobban megérti, mit jelent az elfogadás és az empátia a mindennapokban.

Különbséget azonban nem tesz, rajong mindkét gyermekéért. „Életem legnagyobb örömei”, hangsúlyozta róluk nem is egyszer, például a 2023-as Golden Globe-díj átvételekor is.

Forrás: People, HollywoodLife, Fotók: GettyImages