Károly király mindig is elkötelezett volt az egészséges táplálkozás iránt, betegsége óta azonban életében ez még nagyobb hangsúlyt kapott. Nemcsak új ételeket vezetett be étrendjébe, de bizonyos típusú ételeknek búcsút is mondott.
Így változtatta meg étrendjét a gyógyulás érdekében Károly király
Rákdiagnózisa óta Károly király különösen nagy figyelmet szentel annak, milyen ételek kerülnek tányérjára. Nem csupán az avokádót vezette be étrendjébe, de a vörös húsok fogyasztását is teljesen elhagyta. Csökkentette a tej és tejtermékek fogyasztását is, ennek pedig betegsége kialakulása előtt részben környezetvédelmi okai is voltak.
„Valószínűleg hiányozni fog számára a báránysült… De biztos vagyok benne, hogy elsősorban a felépülésére összpontosít, és mindent megfogad, amit az orvosok javasolnak neki, hogy legyőzze a rákot” – árulta el a BBC korábbi királyi tudósítója, Jennie Bond.
Fontos számára a reggeli rituálé
Károly király számára egyébként kifejezetten fontos kérdés a reggeli. Ilyenkor házi kenyeret, friss gyümölcsöt és frissen facsart gyümölcsleveket fogyaszt. Bárhová utazik a világon, reggeliződoboza mindig elkíséri őt. Hat különböző méz található benne, egy különleges müzli és némi szárított gyümölcs.
A brit uralkodó étkezése mellett azzal is támogatja egészségét, hogy megterhelőbb utazásai után regenerálódására is időt szán. Októberben például, miután véget ért csaknem 2 hetes ausztráliai körútja, Indiába utazott feleségével. Itt reggeli jógával, meditációval, speciális vegetáriánus étrenddel és korai lámpaoltással koncentrált arra, hogy szervezetét minél hatékonyabban támogassa a gyógyulásban.
Forrás: Mirror, Fotók: Getty Images