Formabontó bátorság: 1956 a stílus, a tervezés és a tiszteletadás jegyében – NUBU

2016. november 26.
A szabadságvágy megrendítő erejéről, a bátorság történelemformáló pillanatairól emlékeznek meg hazai dizájnerek külön erre az alkalomra tervezett ruhákkal. 1956 és üzenete anyagokban, formákban és színekben elmesélve: a NUBU tervezői a kor kedvelt darabjára, a ballonkabátra fókuszáltak.

Fotó: Nagy Attila

„Számunkra a szabadság azt jelenti, hogy azt csinálhatjuk, amit igazán szeretünk – mondja Kovács Adél, a márka egyik tervezője. – Hogy jogunk van választani, döntéseket hozni, élni az életünket úgy, ahogy mi szeretnénk. Hálával gondolunk azokra a szabadságharcosokra, akik az életüket kockáztatták és adták azért, hogy mi egy szabad világban élhessünk.

Kétségtelen, hogy 1956 a szabadságot jelenti. És ha a szabadságérzetet egyetlen ruhadarabban kell megjeleníteni, az a ballonkabát. Ez egyúttal összefügg a nők szabadabbá válásával is, a nők egyenjogúsági harcának egy fontos szakaszával, amikor úgy fejezték ki az erre irányuló igényüket, hogy elkezdtek férfiruhadarabokat hordani. Ez egyébként a kor divatja, praktikus viselete is ’56-ban. A szettet látványos maxiruha egészíti ki, amely formailag a zászló hajtogatásával, drapingelésével készült.”

A magazinunk felkérésére külön erre az alkalomra tervezett kreációk a Marie Claire Fashion Daysen is felvonultak a Várkert Bazárban november 12-én. Nyolc hazai divatmárka tervezőivel dolgoztunk együtt az 1956-os emlékév kapcsán, a projekt során készült darabokat egyesével mutatjuk be itt a marieclaire.hu-n. Fotósorozatunk a Marie Claire magazin 2016. decemberi számában is megjelent.

Az összeállítás az 1956-os emlékév keretében készült.


Fotó: Zsólyomi Norbert, Styling: Molnár Anikó, Fotóasszisztens: Földi Ádám, Smink: Véger Fibi, Kiss Csilla, Sminkasszisztens: Amrein Réka, Haj: Károlyi Márk, Uhercsik Brigi – Cult, Modellek: Isidora Dukic – Vmmodel.hu, Reka O. – Visage, Bettina – Icon, Filip, Dan, Oliver – Vammodels.hu

Nézd meg a többi ruhát a Facebook-oldalunkon és szavazz, neked melyik tetszik a legjobban!
Kattints IDE!