Ezek voltak 2017 legmenőbb utazási trendjei a Pinterest szerint

2017. december 12.
A Pinterestről kiderül, hová utaztak ebben az évben azok, akik kalandot kerestek, és hogyan nyaraltak, akik kikapcsolódásra vágytak.

A kikapcsolódást kereső utazóknak…

Sokan kimondottan „terápiás céllal” utaznak, azaz szeretnének kiszakadni a pörgésből és feltöltődni egy kicsit. Ez jól látszott az emberek Pinterestes aktivitásán is: sokan mentek digitális detoxra nomád erdei kunyhókba, vagy jógáztak valahol a hegyek közt. Kimondottan menők voltak a meditációt és mindfullnesst középpontba állító utazások, de a kevésbé spirituális vonalon mozgó utazók a sportos „fitnesz-nyaralásban” keresték a kikapcsolódást.

A kalandot kereső utazóknak…

Ha igazán élménydús nyaralásra vágytunk idén, a Pinterest szerint mehettünk Izlandra, vagy kipróbálhattunk mindenféle vicces felnőtteknek szánt nyári tábort is. A hippi életérzés jegyében hódítottak a kisbuszos road trippek, de a rendes adag adrenalinra pályázó utazók állítólag elhagyatott kísértetvárosokat látogattak 2017-ben.

A bulizást kereső utazóknak…

A bulizók örök kedvence, Thaiföld idén is nagyon népszerű volt, de aki tehette, a riói karnevált is meglátogatta. A Pinterestről úgy fest, ebben az évben kimondottan mentek a csoportos nyaralások is.

Az ízeket kereső utazóknak…

Idén is sokan utazgattak a jó ételekért és finom italokért. Ha végigpörgetjük a Pinterestet, látható, hogy még mindig imádjuk a kézműves kávékat, de talán meglepő módon 2017-ben a kubai konyha is kiemelkedően teljesített. Sokan ették a shakshukát, azaz a borzasztóan népszerű „közel-keleti lecsót”, az italok között pedig még mindig az Aperol spritz volt a sztár.

 

MarieClaireUK