Izgalmas kulináris élmény Révfülöpön

2018. április 03.

Barátságos, családias hangulat 

Annyira boldog vagyok, hogy megismertük Klárit, Morenot és az alig két hónapos kislányukat, Lorena-t. A legjobbkor érkeztünk, márciusban pont azon a pár napon volt idén először tavaszi időjárás, az ott eltöltött napok pedig jó hosszú időre feltöltöttek minket pozitív energiákkal!

Ahogy beléptünk a házba, Kláriék egyből mosolyogva fogadtak minket, le is ültünk a konyhájukba, ami egyben egy nagyon hangulatos látványkonyha is, egy finom kávéra és kíváncsian kérdezősködni kezdtünk a történetükről ( felváltva persze, mert Ármin közben kint autózott az udvaron a kavicsokon. Klári lelkesen mesélt, oda-vissza fordította az olasz – magyar mondatokat, hiszen Moreno ízig-vérig olasz, Lorena pedig békésen szuszogott a babakocsiban.

Gasztro és pihenőhely, a legjobb párosítás

“Nem titkolt szándékunk – itt a Fülöp hegy lábánál, karnyújtásnyira a Balatontól – családias és színvonalas szállást, kulináris-borászati programokat kínálni a pihenni vágyóknak az év minden napján! A szakma különböző területeiről érkeztünk és valljuk, hogy a minőségi vendéglátásnak van jövője.  Máté bátyám – aki az italok világában kalauzolja el a vendégeinket, Amerika és Anglia után Budapest Michelin csillagos éttermében bartender. Moreno, a párom Olaszország, Brazilia, Tajvan, Budapest híres, és Michelin csillagos éttermeinek konyháján sajátította el a konyhaművészet csínját-bínját. Jómagam 1 éves olaszországi szakmai gyakorlat után elkezdtem dolgozni Budapest legközkedveltebb olasz éttermében. Szép és hasznos 4 év után az önállóságra szavaztam. Most itt állunk a megvalósítás kapujában…egy olyan helyet alkottunk, ahol a munka egyben mi játszóterünk és egyben vendégeink kedvenc pihenő illetve gasztro helye. ” – mesélte Klári.

A kulináris élményeket nem lehet szavakba foglalni!

Hát mi bele is kóstoltunk ebbe a játszótérbe! Alig vártuk az első vacsorát, hihetetlen élmény volt, arra emlékeztetett, amikor egy Michelin – csillagos étteremben vacsoráztam Budapesten, csak sokkal közvetlenebb hangulatban, hiszen olyan volt az egész, mintha egy kedves barátunknál töltenénk az estét! Az első este ugyan még nem, de a másodikon már minden apró fortélyra kíváncsiak voltunk, amit Moreno el is árult nekünk.

Svédasztalos reggeli

Vacsi után másnap jött a reggeli, frissen sült csokis muffinokkal és minden földi jóval, amit csak el tudtok képzelni! Igen, ez a mennyiség nekünk készült, leginkább kettőnknek, mert Ármin a tejhabra kattant rá a legjobban:) Igazából az ebéd nem is hiányzott, a kettő között nagyot kirándultunk Salföldön és Balatonfüreden!

Közös gasztro workshop Moreno-val!

Az csak fokozza a hangulatot, hogy Moreno tényleg egy légtérben főz a vendégekkel! Már az is élmény, ha nézheti az ember, olyan lazán, ösztönösen, mégis művészi precizitással készít el mindent. Képzeljétek, workshopokat is szoktak tartani a Cselling Udvarházban!

Tavaly kezdték el a kis létszámú olasz tészta workshopokat, idén áprilisban lesznek az első alkalmak, ha érdekel Titeket, gyorsan jelentkezzetek, mert fogynak a helyek! Most is a tészták lesznek terítéken, de plusz csavarként a kenyérsütés világába is beleshettek Morenoval. Mindenki elkészítheti a saját tésztáit és kenyereit, amiket hazavihettek a család többi tagjának is:) A részletes programleírást e-mailben küldik el, írjatok az info@cselling.hu címre.

Minden további fontos információt, például szállás és szobák, megtaláltok a weboldalon, Mi alig várjuk, hogy mehessünk vissza, hamarosan megnyílik a terasz az udvaron! Ami még fontos, hogy ha nem ott szálltatok meg, de szeretnétek ott vacsorázni ti is, jelentkezzetek be telefonon, mert Kláriék konyhájára sokan kíváncsiak, érthető módon.

PandArte