Izgalmas kulináris élmény Révfülöpön

2018. április 03. |

Barátságos, családias hangulat 

Annyira boldog vagyok, hogy megismertük Klárit, Morenot és az alig két hónapos kislányukat, Lorena-t. A legjobbkor érkeztünk, márciusban pont azon a pár napon volt idén először tavaszi időjárás, az ott eltöltött napok pedig jó hosszú időre feltöltöttek minket pozitív energiákkal!

Ahogy beléptünk a házba, Kláriék egyből mosolyogva fogadtak minket, le is ültünk a konyhájukba, ami egyben egy nagyon hangulatos látványkonyha is, egy finom kávéra és kíváncsian kérdezősködni kezdtünk a történetükről ( felváltva persze, mert Ármin közben kint autózott az udvaron a kavicsokon. Klári lelkesen mesélt, oda-vissza fordította az olasz – magyar mondatokat, hiszen Moreno ízig-vérig olasz, Lorena pedig békésen szuszogott a babakocsiban.

Gasztro és pihenőhely, a legjobb párosítás

“Nem titkolt szándékunk – itt a Fülöp hegy lábánál, karnyújtásnyira a Balatontól – családias és színvonalas szállást, kulináris-borászati programokat kínálni a pihenni vágyóknak az év minden napján! A szakma különböző területeiről érkeztünk és valljuk, hogy a minőségi vendéglátásnak van jövője.  Máté bátyám – aki az italok világában kalauzolja el a vendégeinket, Amerika és Anglia után Budapest Michelin csillagos éttermében bartender. Moreno, a párom Olaszország, Brazilia, Tajvan, Budapest híres, és Michelin csillagos éttermeinek konyháján sajátította el a konyhaművészet csínját-bínját. Jómagam 1 éves olaszországi szakmai gyakorlat után elkezdtem dolgozni Budapest legközkedveltebb olasz éttermében. Szép és hasznos 4 év után az önállóságra szavaztam. Most itt állunk a megvalósítás kapujában…egy olyan helyet alkottunk, ahol a munka egyben mi játszóterünk és egyben vendégeink kedvenc pihenő illetve gasztro helye. ” – mesélte Klári.

A kulináris élményeket nem lehet szavakba foglalni!

Hát mi bele is kóstoltunk ebbe a játszótérbe! Alig vártuk az első vacsorát, hihetetlen élmény volt, arra emlékeztetett, amikor egy Michelin – csillagos étteremben vacsoráztam Budapesten, csak sokkal közvetlenebb hangulatban, hiszen olyan volt az egész, mintha egy kedves barátunknál töltenénk az estét! Az első este ugyan még nem, de a másodikon már minden apró fortélyra kíváncsiak voltunk, amit Moreno el is árult nekünk.

Svédasztalos reggeli

Vacsi után másnap jött a reggeli, frissen sült csokis muffinokkal és minden földi jóval, amit csak el tudtok képzelni! Igen, ez a mennyiség nekünk készült, leginkább kettőnknek, mert Ármin a tejhabra kattant rá a legjobban:) Igazából az ebéd nem is hiányzott, a kettő között nagyot kirándultunk Salföldön és Balatonfüreden!

Közös gasztro workshop Moreno-val!

Az csak fokozza a hangulatot, hogy Moreno tényleg egy légtérben főz a vendégekkel! Már az is élmény, ha nézheti az ember, olyan lazán, ösztönösen, mégis művészi precizitással készít el mindent. Képzeljétek, workshopokat is szoktak tartani a Cselling Udvarházban!

Tavaly kezdték el a kis létszámú olasz tészta workshopokat, idén áprilisban lesznek az első alkalmak, ha érdekel Titeket, gyorsan jelentkezzetek, mert fogynak a helyek! Most is a tészták lesznek terítéken, de plusz csavarként a kenyérsütés világába is beleshettek Morenoval. Mindenki elkészítheti a saját tésztáit és kenyereit, amiket hazavihettek a család többi tagjának is:) A részletes programleírást e-mailben küldik el, írjatok az info@cselling.hu címre.

Minden további fontos információt, például szállás és szobák, megtaláltok a weboldalon, Mi alig várjuk, hogy mehessünk vissza, hamarosan megnyílik a terasz az udvaron! Ami még fontos, hogy ha nem ott szálltatok meg, de szeretnétek ott vacsorázni ti is, jelentkezzetek be telefonon, mert Kláriék konyhájára sokan kíváncsiak, érthető módon.

PandArte

Szólj hozzá te is!

Még több Utazás

A világ 6 legöregebb temploma egyiptom

A világ 6 legöregebb temploma

Még egy majdnem nyári hétvége? Szent György-hegy hajnalig balaton

Még egy majdnem nyári hétvége? Szent György-hegy hajnalig