A legtutibb szálláskereső oldalak az Airbnb-n túl

2018. április 30.
Manapság már mindenki ismeri és használja az Airbnb-t, de máshol is találhatunk szuper szállásokat! Mutatunk néhány nagyon hasznos oldalt.
Fotó: Unsplash.com

VRBO

A VRBO a Vacation Rental By Owner rövidítése, vagyis azt jelenti, közvetlenül a tulajdonostól bérelhetünk lakásokat és házakat. A VRBO kínálata viszonylag szűkös például az Airbnb-hez hasonlítva, – 190 országban kínál körülbelül 1 millió szálláslehetőséget – de érdemes lehet körbenézni, itt ugyanis kimondottan nyaralók között válogathatunk.

TripAdvisor Rentals

A Trip Advisort mindenki ismeri, az utazós cég neve pedig már eleve garancia lehet az ideális szállás kiválasztásához. A szolgáltatásnak egyébként épp ez a legnagyobb előnye, így ugyanis a szállás mellé egy rakás egyéb utazós tippet is kaphatunk.

Wimdu

A kimondottan európai szálláslehetőségekkel foglalkozó Wimdu segít, hogy megfizethető szállást találjunk a kontinens nagyvárosaiban. Az oldal adatbázisában egyelőre körülbelül 350.000 regisztrált apartman van.

Home Exchange

Itt már nem hagyományos szálláslehetőségekről, hanem egy kifejezetten izgalmas dologról van szó. A Home Exhange oldalán házat cserélhetünk más regisztrált felhasználókkal, ha pedig szerencsénk van, pont úgy alakul majd minden, mint a The Holiday című filmben. Kalandvágyók semmiképp se hagyják ki!

Inclusive

Ez az oldal az Airbnb riválisaként alakult, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy megfékezze a diszkriminációt. Ennek megfelelően az Inclusive-on csak foglalás után láthatjuk a vendégek fotóját, így a nem, a rassz vagy a szexuális identitás nem játszhat szerepet a szálláskeresők szűrésénél.