5 meseszép olasz város Rómán és Milánón túl

2018. április 11.
Olaszország mindig jó választás, legyen szó tavaszi hosszú hétvégéről, vagy tengerparti nyaralásról. De ha már végigjártuk a leghíresebb nagyvárosokat, érdemes lehet kevésbé ismert, viszont annál izgalmasabb úticélokat választani!

Cefalú

Ez az ősi szicíliai kikötőváros tökéletes lehet tengerparti nyaraláshoz, amit még varázslatosabbá tesz a partot ölelő sárgásvörös házak látványa. A Cefalúban található dómban megcsodálhatjuk Szicília egyik legrégebbi mozaikjait, de persze akkor sem foghatunk mellé, ha csak cannolit (a legnépszerűbb és egyben legfinomabb szicíliai desszertet) majszolva sétálgatunk a tengerparti promenádon.

Lago d’Orta

A sokkal felkapottabb Comói-tavak közelében fekvő tó és legismertebb települése, Orta San Giulio tökéletes úticél lehet egy tavaszi hosszú hétvégéhez is! Romantikus utcák, ezer kincset rejtő házfalakba vájt boltok és a megnyugtató tudat, hogy nem botlunk minden sarkon turistákba – ha ilyesmikre vágyunk, Lago d’Orta a kedvencünk lehet!

Burano

A Velencétől alig 40 km-re található Burano olyan, mintha direkt meseszigetnek alkották volna. A szivárványszínű házakban készítik Burano legismertebb exporttermékét, a híres csipkéket, amiket egyébként a sziget csipkemúzeumában is megcsodálhatunk. Ha pedig a csipke mellett néhány üvegből készült csecsebecsét is beszereznénk, ellátogathatunk a közeli Muranóra is!

Alberobello

A girbegurba kunyhókba inkább hobbitokat képzelnénk, mint hangos olaszokat, pedig az 1500 hagyományos trulli igazából utóbbiak hagyományos mészkőből készült otthona. Nem is csoda, hogy a varázslatos városka a UNESCO világörökségének is része.

Bergamo

Az alpok és a Pó folyó között fekvő Bergamóban minden megvan, amire csak szükségünk lehet. A két részből álló város egyik fele (Citta Alta) a hegyekre épült és középkori városfal veszi körbe, míg a modern új városrész (Citta Bassa) a völgyben fekszik. Ha erre járunk, látogassunk el a Serio vízeséshez is, és ne lepődjünk meg, ha a környék ismerős lesz a Szólíts a neveden című filmből.