5 mobilapp, amit mindenképpen le kell töltened a következő utazásod előtt

2018. május 13.
Manapság természetes, hogy mobilunk a legjobb idegenvezetőnk egy külföldi városban. Egyszerre térkép, tippgyűjtemény és számológép a pénzváltáshoz, de ha még többet akarunk kihozni belőle, felturbózhatjuk néhány praktikus applikációval!

Fotó: Unsplash.com

Autentikus étkezés

Ha szeretnéd az igazán helyi ízeket megkóstolni, és nem a turistavadász „házias konyhákat”, töltsd le a Yelp applikációt. Ezzel az alkalmazással nem kell elvesznünk az étteremajánló listák között, itt hétköznapi emberek őszinte véleményét olvashatjuk a legjobb helyi éttermekről és bárokról.

A hátizsákosok szent grálja

A Rome2rio oldalát biztosan sokan ismerik, de azt talán kevesebben tudják, hogy mobilapp is van belőle. Az alkalmazás segít eligazodni a menetrendek között, ami nagyon jól jöhet, ha egy utazás közben spontán kirándulásokat terveznénk. Az útvonaltippek mellett ráadásul hotelajánlásokat is kapunk.

Első a biztonság

Egy idegen városban könnyen megeshet, hogy véletlenül balhés környékre keveredünk, ahol biztosak lehetünk benne, hogy hamar kiszúrják rajtunk az elveszett turista arckifejezését. A BSafe appal megkérhetjük barátainkat, hogy „kövessék” útvonalunkat, és még álhívást is tud produkálni, hogy kimentsük magunkat a necces helyzetekből. Beállíthatunk automatikus időzítőt is, ami értesíti előre megadott barátainkat, ha nem csekkolunk be időben célállomásunkra.

Könyvtár a mobilodon

Elképesztően nehéz kiválasztani azt a néhány könyvet, amit bepréselhetünk bőröndünkbe, de erre nem is lesz szükség, ha letöltjük a Goodreads alkalmazást. Válogassunk a digitális könytárunkból és jegyezzük fel benne az új ajánlásokat, amiket utazásunk során hallottunk!

Rendszeres repülőknek

Ha sokat járunk külföldi üzleti utakra, érdemes lehet leszedni a FlightAware applikációt, amivel követhetjük a járatokat, figyelhetjük a késést és kereshetünk új átszállási lehetőségeket, ha esetleg arra lenne szükségünk.