3 európai város, amit bejárhatsz egy hosszú hétvége alatt

2018. június 09.
Nem mindig fér bele az egy hetes nyaralás, ilyenkor pedig nem szívesen megyünk olyan városokba, ahol több időt is eltöltenénk. Szerencsére vannak olyan izgalmas úticélok, amiket néhány nap alatt is alaposan körbe tudunk járni.

Nizza

Párizs örök kedvenc marad, de azért vannak még izgalmas úticélok Franciaországban. Nizza pontosan ilyen. A tengerparti városban nemcsak a strandolásra van lehetőség, hanem kortárs művészeti kiállítások mustrálására és persze némi vásárlásra a bájos utcák menő butikjaiban. Ha Nizzába megyünk, és 3-4 napunk van, érdemes lehet átruccanni Monacóba vagy Cannes-ba is.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Portó

Amióta már Portóba is megy fapados járat Budapestről, egyre népszerűbb ez a portugál város. Külön jó, hogy ez a város kevésbé zsúfolt, mint Lisszabon, ráadásul tengerparton van, szóval pazar tengeri fogásokat is fogyaszthatunk. A pastel de natát tilos kihagyni!

Velence

A híres úszó várost simán körbe lehet sétálni akár egyetlen nap alatt is, ráadásul Velencébe egészen gyorsan és könnyedén eljuthatunk. Együnk egy fagyit a szűk, macskaköves utcákban, csodáljuk meg az üvegékszereket a velencei kirakatokban, gondolázzunk egyet, ha mindig is ez volt a romantikus vágyunk és persze ne menjünk haza igazi olasz pizzavacsora nélkül.