Világgá mentünk: egy meglepetésüzenet

2020. június 24.
A Kundalini luxusvitorlás "vendéglegénysége", Orsi és Roman elbúcsúztak a hajótól, és egy búcsúlevélben köszönetek meg mindent.

Kedves Zsolt!

Hogyan lehet leszállni egy hajóról? Egy olyan hajóról, amelynek érezni lehet a lelkét? Egy olyan hajóról, ami a legnagyobb zűrzavarban nyújtotta nekünk a biztonságot, a megnyugvást, a „ne félj, minden rendben lesz” érzését. Hogyan lehet leszállni egy ilyen hajóról – a Kundaliniről?

A rengeteg bohóckodás, a hatalmas nevetések a fedélzeten, ha rövid időre is, de elfeledtették velünk, hogy mi is zajlik valójában a világban. Útközben pedig az óceán feledtette el velünk a gyönyörű kékségével, napfelkeltéivel és napnyugtáival, éjszaka pedig a csillagos ég a maszkos zűrzavart magunk körül.

Martinique-re megérkezve pedig együtt éltük át, hogyan tér vissza az élet a szigetre! Milyen érzés újra látni az emberek mosolyát, amit eddig eltakart a maszk? Hatalmas!!! Hatalmas érzés, hogy itt Martinique-en az emberek szemében a rettegés helyére visszatért a csillogás.

Visszatérve az első kérdésemre: hogyan lehet leszállni a Kundaliniről? Igaz, hogy a sors keze terelt minket a fedélzetre, de a Kundalinit mégiscsak a kapitánya teszi különlegessé: köszönjük, Zsolt ezt a másfél hónap karanténkalandot.

Ha egyszer idősebb koromban valaki megkérdezi, hogy miként éltem át a koronavírus-járványt, tiszta szívvel és nagy mosollyal fogom majd mesélni, hogy pont akkor volt a 32. szülinapom, és Guadeloup mellett, horgonyon palacsintáztunk, vagy épp halat fogtunk Saint Kitts és Nevis mellett, és egy gyönyörű hajón, hatalmas tudású kapitánnyal érkeztünk Martinique-re.

Az én életemre is igaz – a jó barátságok az óceánon köttetnek, ez esetben a Karib-tengeren. Köszönünk mindent, Zsolt!

Első lépés, második lépés, harmadik lépés… első lépés, második lépés, és hoppá – már a dingiben is vagyunk a két táskánkkal, amikbe belefér az egész életünk. A testünk leszállt a hajóról, de a lelkünkben ott él tovább. Visszük tovább a Kundalini életérzést! Hálásan köszönjük!

Kék eget!

Roman & Orsi

 

 

 

A Kundalini vitorlás kalandjait ITT követheted nyomon!