Miért ne igyunk diétás kólát repülőn?

2022. július 04.
Egy légiutas-kísérő megosztotta, miért jobb mindannyiunk érdekében, ha repüléskor kerüljük a szénsavas üdítőket – főleg a diétás kólát.

Egy légiutas-kísérő, Jet saját blogján, ahol a stewardessek mindennapjaiba nyújt betekintést, megmutatta a kívülállók számára, hogy miért nemcsak a kávé vagy a tea nem ajánlott, de a diétás kóla sem, ha repülőre ülünk. Ez nem az utasoknak kellemetlen választás – sokkal inkább a légiutas-kísérők számára.

repules-dietas-kola

Bizonyos italok máshogy viselkednek a levegőben, a repülőgépben, például van, aki az alkohol hatását kétszer erősebbnek érzi ilyenkor. A szénsavas üdítők sajátja – Jet elmondása szerint –, hogy sokkal erősebben habzanak a magasban, mint a szárazföldön, és ez a diétás kólára különösen igaz. Ha egy utas ezt kéri, perceken keresztül várják a stewardessek, miután átöntötték a dobozból az italt, hogy leüljön a hab. Éppen ezért saját módszert találtak ki, amivel megkönnyítik a saját dolgukat – ezt Jet egy videóban tette közzé. Hozzáfűzte, ennek oka az, hogy a pohárban lefelé fordított kóla csak azután jön ki a dobozból, ha kissé megemelik és megdöntik. Jet szerint így időt spórolnak és sokkal gyorsabban zajlik a felszolgálás.

Szóval ha kedvesek akarunk lenni utazáskor a személyzettel, ne kérjünk diétás kólát! Vélhetően hálásak lesznek érte.

Szerző: Németh Míra gyakornok Fotó: Getty Images

Olvass tovább!