Büszkeség: Budapest felkerült a világ legjobb úti céljait összegző 2024-es toplistára!

2023. november 17.
A Traveler magazin szakértői szerint a fővárosban jól megfér egymás mellett a klasszikus és a modern.
Budapest volt a legnépszerűbb úti cél Magyarországon

Az egyik utazási magazin, a Traveler nemzetközi szerkesztői csapatának tagjai összedugták a fejüket, és hosszas megbeszélések után összeszedték azt a 24 várost és országot, amit szerintük érdemes lesz majd meglátogatni 2024-ben. Nagy örömünkre fővárosunk is felkerült a listára!

Miért ajánlják Budapestet?

A cikk szerint Budapest mindig is híres volt a csodálatos és sokszínű építészetéről, ami nagyon vonzó lehet az utazók számára. A város utcáin sétálgatva rengeteg stílust láthatunk, az art nouveau-tól kezdve a neoklasszikus és barokk épületekig. A város képét a Duna fogja össze, amit a rá épült hidak csak még hangulatosabbá tesznek.

Az írásban kiemelték az újonnan épült Magyar Zene Házát, valamint a 2023-as Atlétikai Világbajnokságnak is helyet adó Nemzeti Atlétikai Központot. A fantasztikus épületeken kívül nagyszerűnek találták a város pezsgő kulturális és éjszakai életét is, ezért nem volt kérdés a számukra, hogy Budapestnek ott a helye a listán.

Földrajz kvíz főváros Budapest

Földrajz kvíz főváros Budapest

Kik vannak még a listán? 

A 2024-es top úti célok listájára felkerült még a csodálatos víz alatti élővilágáról ismert Francia Polinézia, a dzsungellel körülvett, maja romokat őrző Guatemala, és a legfőképp különleges húsú szarvasmarháiról ismert Kobe városa is Japánból. A teljes listát ITT tudod végigböngészni!

Forrás: cntraveler.com