Légy tökéletes az állásinterjún!

2013. november 06.
Álmaink állását nem egyszerű megkaparintani. Ahhoz, hogy a lehető legjobb benyomást keltsd leendő munkaadódban, érdemes néhány tanácsot megfogadnod.

Tűnj ki a tömegből!
Fontos, hogy néhány lépéssel versenytársaid előtt járj. Egyre népszerűbb szokás a jelentkezők körében egy 30, 60 vagy 90 napos terv készítése az alapján, mit csinálnának, ha megszereznék az állást. Bár ez nem fontos minden pozíciónál, magasabb beosztásnál mindenképp jó pont, hiszen egy szilárd látásmóddal és kreatív ötletekkel bíró vezetőnek mindenki örül. Ha nem tudod, hogyan kezdj neki a projektnek, kérd egy karrier tanácsadó segítségét.

Csak könnyedén!
Bár lenyűgözheted jövőbeli főnöködet technológiai tudásoddal, semmiképp se tarts kiselőadást. Az interjúztató nem a legújabb kütyü működésére kíváncsi, hanem a te erényeidre. Ne feledd, egy interjú két ember beszélgetése arról, hogyan működhetnének együtt a jövőben, nem pedig technológiai ötletbörze. Ha lehetőséged van arra, hogy multimédiás eszközöket hívj segítségül (iPod vagy laptop) munkáid bemutatására, légy udvarias, és kérj engedélyt a használatukra. Csak mindig tartsd észben: a kérdezővel kommunikálsz, nem a géppel!

Frissítsd az online jelenléted!
Ha nem is vagy a Twitteren a nap minden percében, és a közösségi média nem is lesz része a pozíciódnak, győződj meg róla, hogy vállalhatóak a profiljaid. Ne maradjon fent olyan kép, amit szégyellnél, vagy olyan kedves, üzenő falra írt üzenet a Facebook-profilodon, amit egy féktelen éjszaka után kaptál. Jó ötlet követned leendő vállalatod Twitteren vagy LinkedInen, hogy értesülj a legfrissebb eseményekről, a Google-ön pedig te is utána tudsz nézni nemcsak a cégnek, de az interjúztatónak is. Hogy jól informált légy!

Applikációk szuper alkalmazottaknak

Budapest menetrend: Minden munkaadó szereti, ha időben érkezel akár interjúra, akár dolgozni. Ez az app segít, hogy ne vessz el a BKV dzsungelben.
ColorNote: Színes emlékeztetők gondoskodnak róla, hogy ne feledkezz meg semmilyen fontos tevékenységről, legyen az egy találkozó vagy a bevásárló listád.
Google Naptár: A jól szervezettség előnyös tulajdonság. Oszd be ügyesen az időd, hogy minél hasznosabban teljen!
SudokuFree: Töltsd szabad óráidat egy kis agytornával! Így könnyebben elboldogulsz az állásinterjún a furfangos kérdésekkel is.