Ha nem szeretnénk sokat vacakolni a vendégváró finomsággal, érdemes egy-két mártogatóssal készülnünk. Robotgépben tényleg percek alatt meg lehet csinálni őket, ráadásul nagyon változatosan kombinálhatjuk az ízeket. Az alábbi verzió egy görögös ihletésű recept: a fetától és a görög joghurttól lesz krémes, a rengetegféle fűszernövény pedig nem csak a gazdag ízvilágért felel, de még vitaminokkal is dúsítja a keveréket!
Hozzávalók:
- 1/2 csésze friss kapor
- 1/2 csésze friss menta
- 1/2 csésze friss petrezselyem
- 1/3 csésze friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 szál új hagyma felkarikázva
- 1 és 1/2 evőkanál friss citromlé
- egy csipet só
- 1/2 csésze extraszűz olíva olaj
- 1/2 csésze feta sajt
- 1/2 csésze görög joghurt
- szeletelt zöldségek vagy pita a tálaláshoz
Elkészítés:
- A fűszernövényeket, a citromlevet és a fokhagymát és az újhagymát aprítógépben daráljuk össze!
- Locsoljuk rá az olíva olajat, adjuk hozzá a joghurtot és a fetát! Ha kicsit még krémesíteni akarjuk, adhatunk hozzá egy kevés majonézt, illetve ízlés szerint további fűszereket.
- Tálaljuk friss pitadarabokkal, zöldségekkel!
NYTimes Cooking