Ha van otthon egy üveg mogyoróvajunk, valószínűleg mindenünk megvan, hogy elkészítsük ezt a pofonegyszerű mogyoróvajas veknit. A recept 1932-ben, a nagy gazdasági válság idején született, épp ezért semmi flanc nincs benne: elég összekeverni a hozzávalókat, és máris mennyei, szívmelengető veknit süthetünk belőle! A mogyoróvaj szaftossá és omlóssá teszi a tésztát, amit így fogyaszthatunk önmagában is, de ha igazán hedonisták vagyunk, további krémeket (mogyorókrémet, csokikrémet) és lekvárokat is kenhetünk rá!
Hozzávalók:
- 2 csésze finomliszt
- 1/4 csésze cukor
- 4 tk. sütőpor
- egy csipet só
- 1 és 1/3 csésze tej
- 1/2 csésze mogyoróvaj
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adagoljuk hozzá a tejet, végül pedig a mogyoróvajat. Keverjünk homogén masszát belőle.
- Öntsük a tésztát kivajazott sütőformába, majd körülbelül 1 óra alatt süssük készre.
Fotó: Unsplash.com