Érdemes kihasználni a nyár végi zöldségeket és gyümölcsöket, amikből most, a kánikula után akár tartalmasabb saláták is készülhetnek. Jó ötlet az alapvetően sós ízvilágú salátákat édes gyümölcsökkel – most például barackkal – feldobni, és ha nem szeretnénk grillezett csirkemellet vagy szaftos steaket enni hozzá, bátran használjunk fel még több zöldséget, és készítsünk zöldségfasírtot! Most egy izgalmas kukoricás verziót mutatunk, amihez egy barackkal megbolondított caprese salátát ajánlunk.
Hozzávalók:
A kukoricafasírthoz:
- 1 csokor újhagyma, vékony karikákra vágva
- 3 csésze morzsolt édes kukorica
- 1/4 csésze friss petrezselyem
- 2 ek apróra vágott friss bazsalikom
- só és bors
- 1 csésze finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 2 nagyobb tojás felverve
- 1/4 csésze tejszín
- 1 csésze rezselt mozzarella
- 1/3 csésze reszelt parmezán
- 3 ek. olaj
A salátához:
- 3 szép paradicsom, vastagabb szeletekre vágva
- 4 barack, vastagabb szeletekre vágva
- 1 csomag friss mozzarella, felszeletelve
- 1/2 csésze durvára vágott friss bazsalikom
- extraszűz olívaolaj ízlés szerint
- só és bors
- egy érett avokádó, felszeletelve
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálba dobjuk bele az újhagymát, a kukoricát és a fűszereket. Szórjuk rá a lisztet és a sütőport, és alaposan forgassuk össze.
- Adjuk a keverékhez a tojásokat és a tejszínt, és keverjünk sűrű masszát. Forgassuk bele a mozzarellát és a parmezánt.
- Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Kezdjük el kisütni a fasírtokat – oldalanként nagyjából 3 percre van szükségük. Ha elkészültek, tegyük hűlni a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Állítsuk össze a salátát: dobjuk egy nagyobb tálba a paradicsomokat, a barackokat, az avokádót és a mozzarellát, szórjuk meg bazsalikommal, és locsoljuk meg olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd rendezgessük el a tetejére a kukoricafasírtokat. Frissen a legfinomabb.
Fotó: Getty Images